Dokumentarac o sv. Ignaciju u produkciji Word on Fire

Objavljeno: 6. listopada 2021.

Word on Fire, svjetski poznati medijski misionarski projekt, objavio je dokumentarac o sv. Ignaciju Loyolskom unutar serijala ‘Ključni igrači’.

Posebnost je da se on, u ovoj Ignacijevoj godini, može pogledati besplatno na hrvatskom jeziku, na LINKU. Zasluga je to SKAC-ovih volontera koji su preveli 60 minutni dokumentarac i dostavili prijevod autorima.

Voditelj serijala je mons. Robert Barron, osnivač projekta Word on Fire, koji putem web stranice godišnje doseže do milijun ljudi diljem svijeta. Cilj je putem multimedije evangelizirati i širiti istinitu priču o katoličanstvu i katoličkoj vjeri.

‘Ad maiorem Dei gloriam’ (Na veću slavu Božju) moto je koji se veže za sv. Ignacija Loyolskog i red koji je osnovao, Družbu Isusovu. Njegova strast da postane dvoranin, vojnik i savjetnik kraljevske obitelji postala je, po djelovanju milosti, strast služiti Kristu – do kraja i bezuvjetno. Uspostavom isusovačkog reda i svojim remek djelom ‘Duhovne vježbe’, ovaj vojnik koji se borio za slavu Božju, promijenio je svijet.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Misno slavlje povodom 400. obljetnice kanonizacije sv. Ignacija

Misno slavlje povodom 400. obljetnice kanonizacije sv. Ignacija

Svečanim misnim slavljem koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup, mons. Ivan Šaško, u subotu 12. ožujka obilježena je 400. obljetnica kanonizacije sv. Ignacija Loyolskoga i sv. Franje Ksaverskoga u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu. Ta sveta...

400. obljetnica kanonizacije sv. Ignacija

400. obljetnica kanonizacije sv. Ignacija

Uzoriti kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit, predvodit će misno slavlje povodom 400. obljetnice kanonizacije sv. Ignacija Loyolskoga, osnivača Družbe Isusove, u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina, na Jordanovcu u Zagrebu, u subotu, 12. ožujka 2022....

Share This