Razmišljaš o pozivu? Možda baš isusovac?

 

Zamisli što možemo učiniti zajedno.

Zašto služimo?

Pozivamo te da pogledaš u dubinu svoje duše i tamo pronađeš odgovor na svoje čežnje. Ako osjećaš da te Bog zove, pomoći ćemo ti da ga bolje upoznaš, i da upoznaš život svetog Ignacija – čovjeka koji je nadahnuo i nas – u nadi da će na isti način nadahnuti i tebe.

U današnjem svijetu i društvu u kojem živimo mladi čovjek se zbog pomanjkanja smisla i životnih ideala sve teže odlučuje na ovakvu životnu avanturu. Ako želiš pristupiti isusovcima, nećeš isključivo živjeti i raditi između četiri zida, nego u Redu čija je jedna od glavnih oznaka – pokretljivost! Ako je to što želiš i tražiš, možda je ovo prvi korak na putu tvoje odluke!?

 

Saznaj više o isusovcima

Možda si već kroz ove internetske stranice dobio osjećaj za različita djela isusovaca naše provincije i Družbe Isusove uopće. Možda će ti u želji da nas upoznaš pomoći da u tražilicu upišeš “isusovci” ili “Družba Isusova” (ili pak “jesuits”, “society of jesus” i sl.). S druge strane uvijek možeš posuditi pokoju knjigu o sv. Ignaciju, Družbi Isusovoj ili o pojedinom isusovcu.

p. Mislav Skelin, SJ.

Promotor za duhovna zvanja

skelinsj@gmail.com

Susretni isusovca

Ako si ovdje i čitaš ovo, zasigurno tražiš više informacija o tome kako postati isusovcem ili jednostavno više i prodobnije upoznati naš život. Možda već imaš nekog poznanika ili prijatelja isusovca s kojim možeš razgovarati o njegovom iskustvu života kao isusovac. Provedi neko vrijeme s njim i poslušaj njegovu priču – kako i zašto je on postao isusovac ili o svemu što te zanima, i vjerojatno će ti i to pomoći dok odlučuješ o svojoj budućnosti.

Ako ne poznaješ nijednog isusovca i želio bi se susresti s članom Družbe Isusove, kontaktiraj nas kako bi se dogovorili za taj susret. Naš promotor zvanja rado će se susresti s tobom!

Možeš mu se javiti i preko Fejsa 🙂