Budi dobročinitelj

Podrži naše djelo

Naši dobročinitelji putem velikih i malih darova omogućuju svakodnevna čuda Družbe Isusove i svega što isusovci čine širom svijeta. Postoji nekoliko načina kako možete podržati rad nas isusovaca.

Na popisu ispod nalaze se projekti i djela kojima je potrebna podrška. Svojim darom možete financirati neku od tih inicijativa.

Isusovačka formacija

U središtu pažnje isusovačke formacije priprava je svećenika i braće koji su dobro obrazovani, izučeni u duhovnim vježbama i posjeduju vještine kako bi mogli služiti u suvremenom svijetu i kulturi koji se stalno mijenjaju. Molimo vas da svojim darom podržite budućnost konkretne Družbe Isusove.

Skrb za starije i bolesne isusovce

Kad se isusovci povuku iz svoje aktivne službe i postane im potrebna liječnička pomoć, borave u specijaliziranoj isusovačkoj zajednici koja im pruža stručnu liječničku skrb. Tu im brigu pruža kvalificirano medicinsko osoblje, a omogućuje ga velikodušnost brojnih prijatelja, bivših učenika i studenata, župljana, onih koji su obavili duhovne vježbe kao i dobrotvora. Molimo vas da razmislite o tomu da podržite ove isusovce.

Pastoral, pomoć potrebitima i obrazovanje

Isusovci u Hrvatskoj djeluju u obrazovnim institucijama, centrima za duhovne vježbe, župama i brojnim drugim apostolskim djelima. Ne samo da su isusovci pratili i nastavljaju pratiti brojne ljude kroz duhovne vježbe, pomažući im postati slobodni za ljubav, nego i duhovno prate mlade na njihovu putu sazrijevanja te pomažu siromašnima, potrebitima i marginaliziranima. Molimo vas da podržite ova važna djela.

Sanacija posljedica potresa i obnova

U nedjelju, 22. ožujka 2020. godine, dva su snažna i više manjih potresa pogodili Zagreb. Pritom su teško stradale Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj i jordanovački Kolegij sv. Josipa, a na drugim su isusovačkim kućama zabilježena brojna oštećenja. Molimo vas da svojim prilogom podržite sanaciju posljedica potresa kao i obnovu Bazilike, Kolegija i ostalih isusovačkih kuća.

Kako donirati?

Svoje donacije hrvatskim isusovcima možete uplatiti putem dva računa:

Na Privrednoj banci Zagreb:
IBAN: HR1623400091110098690
Bic/Swift Code: PBZGHR2X
Hrvatska pokrajina Družbe Isusove
Palmotićeva 31, Zagreb
OIB 36546360268

Na Zagrebačkoj banci:
IBAN: HR4923600001101576399
Bic/Swift Code: ZABAHR2X
Hrvatska pokrajina Družbe Isusove
Palmotićeva 31, Zagreb
OIB 36546360268

Molimo dodajte napomenu, npr.
– za sanaciju od potresa
– za formaciju svećeničkih kandidata
– za apostolat mladeži
– za evangelizaciju, i sl.

Molimo i da eventualne donacije potvrdite putem e-pošte prijatelji[at]isusovci.hr da bismo vam što prije mogli potvrditi primitak i zahvaliti. Za sva pitanja možete nam se obratiti putem e-pošte ili putem kontakt forme.

Od srca zahvaljujemo na svakom daru. Ovim darom potpomažemo naše apostolate i misije.

Tvoji isusovci