Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 9. lipnja euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, tijekom kojeg je za svećenike zaredio sedamnaestoricu mladića. Svoje svećeničko „Evo me“ izrekla su osmorica dijecezanskih i devetorica redovničkih kandidata. Među njima je bio i član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove Petar Klarić.

Pater Klarić je rođen 8. veljače 1987. u Brčkom. Pohađao je gimnaziju Katoličkog školskog centra u Travniku, a teologiju je studirao na KBF u Sarajevu i FTI u Zagrebu. U Družbu Isusovu stupio je 26. rujna 2012. u Splitu. Đakonsku pastoralnu godinu obavljao je na župi Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu. Mladu misu će slaviti u rodnim Vidovicama 21. srpnja 2018. godine.

U svojoj homiliji euharistijskog slavlja, koje je predvodio u zajedništvu s pomoćnim zagrebačkim biskupima mons. Ivanom Šaškom, mons. Mijom Gorskim, odgojiteljima i redovničkim poglavarima, te oko 200 svećenika, Kardinal je kazao da svaki put kada susrećemo mlade vjernike koji u punoj slobodi savjesti i s velikim pouzdanjem u Boga posvećuju sav svoj život Kristu, njegovu programu, predajući se, u zajedništvu i poslušnosti crkvenim poglavarima, sasvim u službi braći i sestrama po Isusovu primjeru koji traži da najveći među nama bude kao najmanji i predstojnik kao poslužitelj, osjećamo da se tu događa nešto veliko i odlučujuće što je svijetu i današnjem čovjeku veoma potrebno.

Share This