Doživi i kušaj Božju blizinu – Magis Europe 2022

Objavljeno: 14. travnja 2022.

MAGIS je međunarodni isusovački program za mlade (od 18. do 35. godina) koje zanima ignacijevska duhovnost. Izvorno je to bilo ljetni događaj povezan sa susretima Svjetskog dana mladih, a iz toga se iz godine u godinu razvijao u različitim dijelovima Europe i svijeta, da bi ove došao u naš dom – Hrvatsku!

MAGIS Europe 2022

Europski Magis traje osam dana, a ove godine Hrvatska mu je domaćin od 24. do 31. srpnja. Prvih šest dana sudionici su u manjim grupama (6-45 osoba) razmješteni po eksperimentima u RH i BiH, dok se zadnja dva dana okupljaju u Splitu na festivalu gdje će razmjeniti iskustva i rasti u zajedništvu s Bogom.

Riječ magis može se prevesti kao ‘više, bolje, cjelovitije’. Sveti Ignacije koristio ju je da potakne duše na veću revnost u življenju s Bogom. To je i želja ovog međunarodnog programa: pomoći mladima da odabiru ono što ih više vodi svrsi za koju su stvoreni i da kroz razne aktivnosti, ignacijevsku duhovnost i zajedništvo dožive i kušaju Božju blizinu.

Molitva

Molitva ovogodišnjeg MAGIS-a kratka je i jednostavna. Gradi naše međusobno zajedništvo i zajedništvo s Bogom te vrlo lako može postati živa melodija naših srdaca.

Dragi nebeski Oče,

hvala ti na ovom trenutku i svemu što me vodi u Tvoju prisutnost.

Daj mi srce koje je uvijek spremno prepoznari, živjeti, dati i primiti Život.

Daj mi milost da uvijek odabirem ono što će me voditi bliže Tebi.

Amen.

Logo

Ponekada slika govori više od tisuću riječi. Logo MAGIS Europe 2022. uključuje Euharistiju, klanjanje i jedinstvo.

Fokus je na centru. Kako se krugovi približavaju postaju jedno, simbolizirajući pritom ljude iz različitih dijelova svijeta kako dolaze ovamo i Bogu, postajući tako jedno s drugim i jedno s Bogom.

Zlatna boja označava Euharistiju – Tijelo Kristovo, a najveći dio logotipa čini Kristov (IHS) monogram. Popularnost je stekao u 15. stoljeću kada ga je sveti Bernardino Sijenski zagovarao kao simbol mira. Godine 1541. sveti Ignacije Loyola usvojio je proširenu verziju, okruženu suncem, kao pečat isusovačkog reda.

Znak ‘+’ (plus) u logotipu također se može tumačiti kao križ – simbol božanske ljubavi do samoga kraja. MAG+S nam pokazuje ignacijevski put prema ispunjenijem životu.

Želiš rasti u osobnom odnosu s Bogom? Biti u zajedništvu s Njim i drugima iz različitih dijelova svijeta? Kroz eksperimente iskusiti Njegovu bezuvjetnu ljubav prema tebi i svijetu te otkriti Njegovu prisutnost u svakodnevnom životu? Prijave za Magis Europe 2022. Otvorene su do 12. lipnja, a veću šansu za odlazak na eksperiment koji baš želiš od svih onih 37 imaš ako se prijaviš odmah 😊

Više informacija možeš pronaći na službenoj stranici Magis Europe, a istoimenim društvenim mrežama.

Ako želite sudjelovati kao volonter javite se na magis22@jesuits.eu. Ako pak niste u mogućnosti biti ni sudionik ni volonter, a želite podržati projekt, možete to učiniti uplatom donacije na  IBAN: HR3323400091110694643 s opisom plaćanja: Donacija Magis22.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Magis Portugal 2023.

Magis Portugal 2023.

U subotu 22. srpnja, na blagdan svete Marije Magdalene, u Lisabonu je započeo Magis 2023. Portugal. Riječ je o nizu događaja koji će trajati tjedan dana i završit će misom koju će na svetkovinu svetog Ignacija predvoditi General Družbe Isusove Arturo Sosa. Ovaj Magis...

MAGIS Europe 2022: 375 sudionika kušalo je i guštalo Hrvatsku

MAGIS Europe 2022: 375 sudionika kušalo je i guštalo Hrvatsku

Završio je MAGIS Europe 2022. kojem je ove godine domaćin bila Hrvatska. Kako sam moto ovogodišnjeg programa govori, ‘sentir y gustar’, 375 mladih iz isusovačkih zajednica u Europi, kušali su i guštali ljepote Hrvatske, lokalnog stanovništva, zajedništva u kojem su se...

U Hrvatskoj se održava Magis Europe 2022

U Hrvatskoj se održava Magis Europe 2022

Međunarodni isusovački program za mlade Magis Europe 2022 koji se održava u Hrvatskoj, počeo je u nedjelju 24. srpnja a trajat će tjedan dana. U Hrvatskoj se okupilo 375 sudionika iz 17 zemalja, a raspoređeni su u manjim skupinama na 29 lokacija gdje će upoznavati...

Share This