HRVATSKA POKRAJINA DRUŽBE ISUSOVE – CROATIAN PROVINCE OF THE SOCIETY OF JESUS

Nova knjiga p. Vidovića: “Isus je Ja-jesam”

}

02.06.2019

Puni naslov nove knjige P. Vidovića glasi Isus je Ja-jesam: Izabrane biblijske teme. Knjiga ima 476 stranica. Izdavač je Sveučilište u Zadru. Jedan od recenzenata knjige, prof. dr. sc. Stipe Jurič OP, s rimskog dominikanskog sveučilišta (P. S. Universitas a s. Thoma Aq. in Urbe), između ostaloga, napisao je o knjizi Isus je Ja-jesam sljedeće:

 „Hrvatska biblicistika i čitateljstvo s odobravanjem će primiti ovu knjigu ponajviše zbog relevantnosti teme u njenom prvom dijelu, a zatim zbog cijelog spektra biblijskih tema, njih čak četrnaest, u drugom dijelu knjige.

Prvi dio knjige, prema mojoj ocjeni, njezin je najbolji dio. Budući da kod nas nitko do sada nije sustavno obrađivao biblijski revelacijski izričaj Ja-jesam, koji je zapravo i u svjetskoj egzegezi premalo obrađivan, tekst ove knjige o tome predstavlja značajan znanstveni doprinos hrvatskoj biblicistici. Svoje opsežno djelo, u kojem pristupa biblijskim tekstovima sinkronijski i dijakronijski, autor je popratio odličnom i ažuriranom bibliografijom.

Knjigu preporučujem prije svega profesorima te studentima teoloških i drugih religijskih znanosti, osobito onima koji se bave biblijskom znanošću, zatim svima onima koji žele osvježiti svoje biblijske spoznaje budući da knjiga sadrži bogat izbor biblijskih starozavjetnih i novozavjetnih tema, naročito u drugom dijelu, koje je autor temeljito obradio, pomno prateći znanstvena kretanja u svjetskoj i domaćoj egzegezi.”

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Glasnik Srca Isusova i Marijina za mjesec travanj

Glasnik Srca Isusova i Marijina za mjesec travanj

No ovo nije jedini uspjeh naše škole i njezinih učenika, pa ćemo istaknuti neke od njih. Ove godine imamo državnu prvakinju u poznavanju grčkog jezika, maturanticu Anu Altheu Šehić iz 4.b, koja je svoj rad i trud pokazala na još nekoliko državnih natjecanja: u...

P. General sa učenicima i profesorima IKG-a

P. General sa učenicima i profesorima IKG-a

U ranim jutarnjim satima (u 6:30h) p. General i p. Provincijal, zajedno sa svojim timovima, zaputili su se prema Osijeku. General je potom imao vremena posjetiti i samostansku zajednicu isusovaca u Osijeku, a zatim se zaputio u „Isusovačku klasičnu gimnaziju s pravom...

Svečana akademija o 350. obljetnici Sveučilišta i 30. FFRZ-a

Svečana akademija o 350. obljetnici Sveučilišta i 30. FFRZ-a

General Družbe Isusove p. Arturo Sosa danas je u jutarnjim satima posjetio zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, Josipa Bozanića.  Nakon susreta na Kaptolu i kratkog obilaska zagrebačke prvostolnice p. General se u društvu nadbiskupa i  provincijala HPDI uputio na...

Share This