Nova knjiga p. Vidovića: “Isus je Ja-jesam”

Objavljeno: 6. veljače 2019.

Puni naslov nove knjige P. Vidovića glasi Isus je Ja-jesam: Izabrane biblijske teme. Knjiga ima 476 stranica. Izdavač je Sveučilište u Zadru. Jedan od recenzenata knjige, prof. dr. sc. Stipe Jurič OP, s rimskog dominikanskog sveučilišta (P. S. Universitas a s. Thoma Aq. in Urbe), između ostaloga, napisao je o knjizi Isus je Ja-jesam sljedeće:

 „Hrvatska biblicistika i čitateljstvo s odobravanjem će primiti ovu knjigu ponajviše zbog relevantnosti teme u njenom prvom dijelu, a zatim zbog cijelog spektra biblijskih tema, njih čak četrnaest, u drugom dijelu knjige.

Prvi dio knjige, prema mojoj ocjeni, njezin je najbolji dio. Budući da kod nas nitko do sada nije sustavno obrađivao biblijski revelacijski izričaj Ja-jesam, koji je zapravo i u svjetskoj egzegezi premalo obrađivan, tekst ove knjige o tome predstavlja značajan znanstveni doprinos hrvatskoj biblicistici. Svoje opsežno djelo, u kojem pristupa biblijskim tekstovima sinkronijski i dijakronijski, autor je popratio odličnom i ažuriranom bibliografijom.

Knjigu preporučujem prije svega profesorima te studentima teoloških i drugih religijskih znanosti, osobito onima koji se bave biblijskom znanošću, zatim svima onima koji žele osvježiti svoje biblijske spoznaje budući da knjiga sadrži bogat izbor biblijskih starozavjetnih i novozavjetnih tema, naročito u drugom dijelu, koje je autor temeljito obradio, pomno prateći znanstvena kretanja u svjetskoj i domaćoj egzegezi.”

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Sedmi svezak sabranih djela bl. Ivana Merza

Sedmi svezak sabranih djela bl. Ivana Merza

Obljetnica rođenja blaženog Ivana Merza proslavljena je 16. prosinca 2022. u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu. Bio je to njegov 126. rođendan. Bio je to povod predstavljanju sedmog sveska njegovih Sabranih djela koji je nedavno izišao iz tiska. Knjigu su predstavili...

Tiskan zbornik „Hrvatski isusovci za obitelj“

Tiskan zbornik „Hrvatski isusovci za obitelj“

Tiskan zbornik „Hrvatski isusovci za obitelj. Uz 50. obljetnicu Obiteljske ljetne škole (1971.-2021.)“ Hrvatski isusovci bili su pioniri u mnogim apostolatima u hrvatskom narodu. U takve zasigurno valja ubrojiti i apostolat obitelji. On obuhvaća Tečaj priprave za...

Novi broj „Ignacijeva puta“

Novi broj „Ignacijeva puta“

Izišao je novi broj godišnjaka „Ignacijev put,“ lista za prijatelje Družbe Isusove. Osim vijesti iz života Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, ovaj broj donosi članke „Biblijski korijeni Duhovnih vježbi“ o. Nike Bilića, intervju s o. Stankom Pericom „Od pravnika do...

Share This