Najava programa za pohod p. Generala

Objavljeno: 13. ožujka 2019.

Najava programa za pohod p. Generala

Vrhovni poglavar Družbe Isusove p. Arturo Sosa boravit će u Hrvatskoj od 21. do 23. ožujka 2019. Donosimo pregled događanja kojima će biti obilježen njegov pohod.

Pater general dolazi u Zagreb 20. ožujka, a već u četvrtak 21. ožujka u 10:30 nazočit će Svečanoj akademiji na FFRZ-u povodom 350. obljetnice Zagrebačkog sveučilišta i 30 godina Fakulteta. Svečanoj akademiji također će nazočiti i predstavnici akademske, društvene i crkvene javnosti, a nakon toga slijedi konferencija za medije. Detalji programa naknadno će biti dostupni na službenoj stranici FFRZ-a. Tog istog dana u 17:00h p. Arturo Sosa susrest će se sa braćom isusovcima, a susret će biti okrunjen slavljem svete mise u 19:00h, te prikladnim druženje nakon svete mise.

U petak 22. ožujka p. General putuje u posjet Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijek, gdje je povodom njegova dolaska organiziran poseban program. Program počinje u 10:00h, a pripremili su ga učenici IKG-a pod vodstvom profesora i njihovih mentora. Istoga dana u 19:00 sati slavit će se sveta misa u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, te će unutar tog slavlja pred p. Generalom posljednje zavjete položiti p. Hrvoje Mravak, br. Ivan Olujić i p. Mate Samardžić. Obje svete mise s p. Generalom bit će slavljene na latinskom i hrvatskom jeziku, a biti će tiskane i prigodne knjižice s liturgijskim tekstovima. Nakon svete mise slijedi susret p. Generala sa suradnicima i prijateljima Družbe  Isusove u našoj provinciji koji će se održati u Velikoj dvorani u Palmotićevoj.

U subotu 23. ožujka p. General posjetit će starije i bolesne isusovce na Fratrovcu i zajednicu isusovaca u formaciji koji trenutno studiraju filozofiju, te će to ujedno biti i posljednji dan boravka p. Artura Sose u Hrvatskoj u kontekstu ovog pohoda. Čitav ovaj raspored tijekom svih dana uključivat će više individualnih susreta s predstavnicima crkvenih i civilnih vlasti, kao i medija. Nastojmo popratiti ovaj događaj molitvom da pohod p. Generala bude mjesnoj Crkvi i hrvatskom društvu svjedočanstvo živog Evanđelja i jedinstva s općom Katoličkom crkvom!

Molitva za pohod p. Generala Hrvatskoj 2019.

Vječni Gospodaru svih stvari, pozvao si svetog Ignacija i njegove drugove da propovijedajući u čistoći, siromaštvu i poslušnosti, traže tvoju veću slavu. Nadahni i danas mnoge mlade ljude tim pozivom, posebno za našu Hrvatsku pokrajinu Družbe Isusove. Neka im bude dana milost da spoznaju i uzljube tvoju svetu volju, i hrabrost da je potpuno ispune. Blagoslovi pohod patra generala Artura Sose našoj Provinciji, da nas osokoli i pouči u apostolskom služenju, a mjesnoj Crkvi i hrvatskom društvu bude svjedočanstvo živog Evanđelja i jedinstva s općom Katoličkom crkvom pod vodstvom pape Franje. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen

 Kontakt:

  Hrvatska pokrajina Družbe Isusove

 Adresa:

  Junija Palmotića 31,

  HR-10 000 Zagreb

Copyright © 2019. Hrvatska pokrajina Družbe Isusove | Sva prava pridržana.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Blaženu djevicu Mariju pod naslovom Gospa od Puta. Po dolasku u Rim 1540. Sveti Ignacije i njegova prva subraća običavali su u Rimu pohađati crkvicu u kojoj se nalazila freska Bogorodice s Djetetom iz 13. ili 14. stoljeća. Rimski vjernički...

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Primio sam poziv od vicepostulatora kauze Časnog sluge Božjega Petra Barbarića p. Ante Topića da se javim povodom 150. godina od rođenja Petra Barbarića. Rado sam prihvatio prisjećajući se svojih prvih poznavanja ovoga kreposnog mladića. Negdje 1963. godine sam čitao...

Share This