Uspjesi učenika Isusovačke klasične gimnazije

Objavljeno: 20. svibnja 2021.

Učenici Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku i ove godine su pokazali vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Osvojili su 1. mjesto na državnim natjecanjima iz latinskog jezika, grčkog jezika i povijesti, i više važnih mjesta unutar prvih deset na drugim državnim natjecanjima u školskoj godini 2020./2021.

Na državnom natjecanju iz latinskoga jezika, koje se održalo 22. travnja 2021., u kategoriji Latinski jezik – klasične gimnazije, 1. mjesto osvojio je Dominik Krivić. Uz to, Antonia Mišić je osvojila 3. mjesto, Ivan Horak 4. mjesto, Petra Zemljak 7. mjesto, sve pod vodstvom mentora profesora Matije Zorića.

U kategoriji Grčki jezik – klasične gimnazije, na državnom natjecanju iz grčkoga jezika, 1. mjesto osvojio je Ivan Horak, pod vodstvom mentorice prof. Ivana Koprivnjak.

Na državnom natjecanju iz povijesti, učenica Petra Zemljak osvojila je prvo mjesto, Ivan Butigan 5. mjesto, a Eleonora Barna 6. mjesto. Mentor im je bio prof. Alen Šimičić.

Na državnom natjecanju iz poznavanja hrvatskog jezika učenica 2. razreda Tea Petrović osvojila je 7. mjesto, uz mentorstvo prof. Ružice Filipović.

Na državnom natjecanju iz geografije učenica Petra Zemljak osvojila je 6. mjesto, a Ivan Butigan 7. mjesto, pod vodstvom mentorice prof. Marije Pandžić.

Premda su klasičari, ne zaostaju ni u matematici: na županijskom natjecanju iz matematike, prvo mjesto osvojili su Ana Katarina Andačić, 1. razred, i Šimun Blagojević, 2. razred.

Osvojili su također 1. mjesto na županijskom natjecanju iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada na nadbiskupijskoj razini. Tim IKG-a predstavljali su: Dora Gašparović, Antonia Mišić, Brigita Kupanovac, Paula Nekić, pod vodstvom mentora p. Hrvoje Juke.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Sjećanje Družbe Isusove na papu Benedikta XVI.

Sjećanje Družbe Isusove na papu Benedikta XVI.

Povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI., generalni poglavar Družbe Isusove, p. Arturo Sosa, uputio je pismo cijeloj Družbi, koje prenosimo u hrvatskom prijevodu. Draga braćo, Družba Isusova dijeli tugu cijele Crkve povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI.,...

Isusovci i papa Benedikt XVI.

Isusovci i papa Benedikt XVI.

U sjećanje na pokojnog papu u miru Benedikta XVI., donosimo govor koji je uputio članovima 35. Generalne kongregacije Družbe Isusove, koje je primio u posebnu audijenciju 21. veljače 2008. godine. Molimo da ga Gospodin nagradi mirom i ljubavlju Presvetog Trojstva za...

Sretan Božić želi vam Hrvatska pokrajina Družbe Isusove!

Sretan Božić želi vam Hrvatska pokrajina Družbe Isusove!

U knjižici Duhovne vježbe, u kontemplaciji Isusova rođenja, sveti Ignacije poziva vježbenika da se pretvori u siromaška i nevrijednog slugu (Duhovne vježbe, 114-115). Potom taj siromašak i sluga gleda i promatra Gospu, Josipa, sluškinju i malog Isusa poslije poroda,...

Share This