HRVATSKA POKRAJINA DRUŽBE ISUSOVE – CROATIAN PROVINCE OF THE SOCIETY OF JESUS

Uspjesi učenika Isusovačke klasične gimnazije

Objavljeno: 20. svibnja 2021.

Učenici Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku i ove godine su pokazali vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Osvojili su 1. mjesto na državnim natjecanjima iz latinskog jezika, grčkog jezika i povijesti, i više važnih mjesta unutar prvih deset na drugim državnim natjecanjima u školskoj godini 2020./2021.

Na državnom natjecanju iz latinskoga jezika, koje se održalo 22. travnja 2021., u kategoriji Latinski jezik – klasične gimnazije, 1. mjesto osvojio je Dominik Krivić. Uz to, Antonia Mišić je osvojila 3. mjesto, Ivan Horak 4. mjesto, Petra Zemljak 7. mjesto, sve pod vodstvom mentora profesora Matije Zorića.

U kategoriji Grčki jezik – klasične gimnazije, na državnom natjecanju iz grčkoga jezika, 1. mjesto osvojio je Ivan Horak, pod vodstvom mentorice prof. Ivana Koprivnjak.

Na državnom natjecanju iz povijesti, učenica Petra Zemljak osvojila je prvo mjesto, Ivan Butigan 5. mjesto, a Eleonora Barna 6. mjesto. Mentor im je bio prof. Alen Šimičić.

Na državnom natjecanju iz poznavanja hrvatskog jezika učenica 2. razreda Tea Petrović osvojila je 7. mjesto, uz mentorstvo prof. Ružice Filipović.

Na državnom natjecanju iz geografije učenica Petra Zemljak osvojila je 6. mjesto, a Ivan Butigan 7. mjesto, pod vodstvom mentorice prof. Marije Pandžić.

Premda su klasičari, ne zaostaju ni u matematici: na županijskom natjecanju iz matematike, prvo mjesto osvojili su Ana Katarina Andačić, 1. razred, i Šimun Blagojević, 2. razred.

Osvojili su također 1. mjesto na županijskom natjecanju iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada na nadbiskupijskoj razini. Tim IKG-a predstavljali su: Dora Gašparović, Antonia Mišić, Brigita Kupanovac, Paula Nekić, pod vodstvom mentora p. Hrvoje Juke.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo isusovac p. Josip Rožmarić

Preminuo isusovac p. Josip Rožmarić

Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Josip Rožmarić preminuo je u Zagrebu u srijedu 3. kolovoza u 84. godini života, 65. godini redovništva i 56. godini svećeništva. Josip Rožmarić rodio se 1. siječnja 1938. u Bednji, kraj Lepoglave u Hrvatskom Zagorju od...

Otkriće isusovačkog astronoma: novi planet u Sunčevom sustavu

Otkriće isusovačkog astronoma: novi planet u Sunčevom sustavu

Vatikanski astronomi objavili su prije nekoliko dana otkriće novog patuljastog planeta koji kruži oko Sunca u elipsi pokraj Neptunove orbite, prenosi katolička web stranica Aleteia. Do otkrića je došao isusovac p. Richard Boyle SJ iz Vatikanskog astronomskog...

Share This