HRVATSKA POKRAJINA DRUŽBE ISUSOVE – CROATIAN PROVINCE OF THE SOCIETY OF JESUS

Susret isusovačkih suradnika

}

12.07.2020

U skladu s već uhodanom tradicijom, na blagdan sv. Franje Ksaverskoga, u četvrtak 3. prosinca 2020. održan je redoviti godišnji susret isusovačkog provincijala s predstavnicima i duhovnicima isusovačkih suradničkih udruga. Zbog epidemioloških mjera, susret je održan online pa je i broj sudionika bio ograničen.

Sudjelovali su predstavnici Zajednice kršćanskog života iz Rijeke i Zagreba, Studentskog katoličkog centra SKAC Palma, SKAC Osijek, instituta Male obitelji Bezgrješnog Srca Marijina, Molitvene zajednice Srce Isusovo, Marijanskog zavjeta za domovinu, Isusovačke službe za izbjeglice, Katoličke udruge Kap dobrote, Zaklade za obnovu bazilike Srca Isusova, internetskog portala Ignacije.hr, Akademskog zbora Palma, Alumna Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

Nakon uvodne molitve, koju je priredio p. Stanko Perica i pozdrava provincijala p. Dalibora Renića, svi su se predstavili. Udruge su podijelile iskustva djelovanja u uvjetima pandemije. Izazovi su slični, s tim da neke zajednice mogu lakše obavljati svoje djelatnosti putem interneta, dok su najviše ograničene one čije aktivnosti po prirodi traže veća okupljanja uživo.

Provincijal je zatim sudionike informirao o jubilarnoj Ignacijevoj godini, kojom se obilježava 500 godina od obraćenja sv. Ignacija Loyolskoga i 400 godina od njegove kanonizacije. Jubilarna godina počinje 20. svibnja 2021. i završava 31. srpnja 2022. Geslo joj je: „Vidjeti sve novo u Kristu.“ Predstavio je aktivnosti planirane za tu prigodi i saslušao prijedloge i savjete kako se udruge mogu uključiti u njih.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Mobilni tim svećenika na potresom pogođenom području

Mobilni tim svećenika na potresom pogođenom području

Inicijativa hrvatskih isusovaca formirala je mobilni tim svećenika za psihološko-duhovnu pomoć osobama i obiteljima koje su žrtve nedavnih razornih potresa na području Sisačke biskupije. Tim se uključio u širi projekt s istim ciljem Povjerenstva za obiteljski pastoral...

New earthquake in Zagreb

New earthquake in Zagreb

The 6.3-degree earthquake which had its epicenter in Petrinja, 46 km from Zagreb, on December 29, 2020, has caused new damages on the Sacred Heart Basilica and other Jesuit communities in Zagreb. They were already severely damaged by the earthquake of March 22, 2020...

Posljedice novog potresa

Posljedice novog potresa

U potresu koji je u utorak, 29. prosinca u 12.19 sati imao epicentar u Petrinji, magnitude 6.2 po Richteru, oštetio je ponovno baziliku Srca Isusova u Zagrebu, u Palmotićevoj ulici, kao i zgrade samostana i pastoralnog centra. Najvidljivija su oštećena upravo u...

Share This