Susret isusovačkih suradnika

Objavljeno: 7. prosinca 2020.

U skladu s već uhodanom tradicijom, na blagdan sv. Franje Ksaverskoga, u četvrtak 3. prosinca 2020. održan je redoviti godišnji susret isusovačkog provincijala s predstavnicima i duhovnicima isusovačkih suradničkih udruga. Zbog epidemioloških mjera, susret je održan online pa je i broj sudionika bio ograničen.

Sudjelovali su predstavnici Zajednice kršćanskog života iz Rijeke i Zagreba, Studentskog katoličkog centra SKAC Palma, SKAC Osijek, instituta Male obitelji Bezgrješnog Srca Marijina, Molitvene zajednice Srce Isusovo, Marijanskog zavjeta za domovinu, Isusovačke službe za izbjeglice, Katoličke udruge Kap dobrote, Zaklade za obnovu bazilike Srca Isusova, internetskog portala Ignacije.hr, Akademskog zbora Palma, Alumna Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

Nakon uvodne molitve, koju je priredio p. Stanko Perica i pozdrava provincijala p. Dalibora Renića, svi su se predstavili. Udruge su podijelile iskustva djelovanja u uvjetima pandemije. Izazovi su slični, s tim da neke zajednice mogu lakše obavljati svoje djelatnosti putem interneta, dok su najviše ograničene one čije aktivnosti po prirodi traže veća okupljanja uživo.

Provincijal je zatim sudionike informirao o jubilarnoj Ignacijevoj godini, kojom se obilježava 500 godina od obraćenja sv. Ignacija Loyolskoga i 400 godina od njegove kanonizacije. Jubilarna godina počinje 20. svibnja 2021. i završava 31. srpnja 2022. Geslo joj je: „Vidjeti sve novo u Kristu.“ Predstavio je aktivnosti planirane za tu prigodi i saslušao prijedloge i savjete kako se udruge mogu uključiti u njih.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Sjećanje Družbe Isusove na papu Benedikta XVI.

Sjećanje Družbe Isusove na papu Benedikta XVI.

Povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI., generalni poglavar Družbe Isusove, p. Arturo Sosa, uputio je pismo cijeloj Družbi, koje prenosimo u hrvatskom prijevodu. Draga braćo, Družba Isusova dijeli tugu cijele Crkve povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI.,...

Isusovci i papa Benedikt XVI.

Isusovci i papa Benedikt XVI.

U sjećanje na pokojnog papu u miru Benedikta XVI., donosimo govor koji je uputio članovima 35. Generalne kongregacije Družbe Isusove, koje je primio u posebnu audijenciju 21. veljače 2008. godine. Molimo da ga Gospodin nagradi mirom i ljubavlju Presvetog Trojstva za...

Sretan Božić želi vam Hrvatska pokrajina Družbe Isusove!

Sretan Božić želi vam Hrvatska pokrajina Družbe Isusove!

U knjižici Duhovne vježbe, u kontemplaciji Isusova rođenja, sveti Ignacije poziva vježbenika da se pretvori u siromaška i nevrijednog slugu (Duhovne vježbe, 114-115). Potom taj siromašak i sluga gleda i promatra Gospu, Josipa, sluškinju i malog Isusa poslije poroda,...

Share This