p. Sebastian Šujević preuzeo službu Provincijala

Objavljeno: 3. srpnja 2023.

Nakon što su prethodnih dana izvršili prijenos administrativnih ovlasti (u banci i sl.), s p. Renića na p. Šujevića, u prisutnosti zajednice isusovačkog Kolegija sv. Josipa, trenutno izmještene na Fratrovcu, na Svetkovinu sv. apostola Petra i Pavla, na svečanom ručku izvršena je primopredaja službe provincijalnog poglavara.

Prema jednostavnom običaju pročitan je dekret p. Generala Artura Sose o imenovanju novog provincijala p. Sebastiana Šujevića. P. Renić je zahvalio suradnicima i provinciji na svemu što smo do sada po Božjoj dobroti doživjeli i ostvarili. Rektor Kolegija p. Blaženko Nikolić zahvalio je dosadašnjem provincijalu Reniću što je u teškim i zahtjevnim vremenima uspješno odgovarao na izazove vremena pa čak i podigao neke standarde koje će u budućnosti biti teško dostići.

Na kraju se prisutnima obratio i novoizabrani provincijal p. Sebastian Šujević. Zahvalio je na ukazanom povjerenju, te izrazio vjeru da ćemo uz Božji blagoslov te vlastita nastojanja i u razdoblju koje je pred nama moći zajedno napraviti dobre stvari.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ online

Film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ online

Nakon što je premijerno prikazan u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Metkoviću i Zadru – film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ objavljen je na YouTube kanalu udruge i javno je dostupan za gledanje. Riječ je o dokumentarnom filmu koji je...

Provincijski simpozij hrvatskih isusovaca 2023.

Provincijski simpozij hrvatskih isusovaca 2023.

U Zagrebu je 29.-30. svibnja 2023. održan godišnji Provincijski simpozij hrvatskih isusovaca. Prvoga dana je na zagrebačkom Fratrovcu održan sastanak poglavara zajednica Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Nazočni su bili svi pozvani – iz Zagreba (Palmotićeva,...

Share This