Novi provincijal hrvatskih isusovaca

Objavljeno: 11. veljače 2023.

Generalni poglavar Družbe Isusove p. Arturo Sosa imenovao je p. Sebastiana Šujevića sljedećim provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

P. Sebastian ima 44 godine i dolazi iz Rijeke. Odrastao je u župi Zamet koju vode isusovci, a završio je Salezijansku klasičnu gimnaziju u Rijeci. U Družbu Isusovu stupio je 1999. Nakon studija filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu i teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, zaređen je za svećenika 2009. Godine 2012. postigao je licencijat iz fundamentalne teologije na istom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Najprije je služio kao kateheta mladeži u župi na Jordanovcu i Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, a potom kao vicesuperior isusovačke formacijske zajednice u Zagrebu. Od 2014. je ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku. Svečane zavjete položio je 2018. godine te je iste godine imenovan provincijskim konzultorom.

Službu provincijala preuzet će 29. lipnja 2023. godine.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Sjećanje Družbe Isusove na papu Benedikta XVI.

Sjećanje Družbe Isusove na papu Benedikta XVI.

Povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI., generalni poglavar Družbe Isusove, p. Arturo Sosa, uputio je pismo cijeloj Družbi, koje prenosimo u hrvatskom prijevodu. Draga braćo, Družba Isusova dijeli tugu cijele Crkve povodom smrti pape emeritusa Benedikta XVI.,...

Share This