Misa za sve vjerne mrtve iz Družbe Isusove

Objavljeno: 7. studenoga 2023.

Misa za sve vjerne mrtve isusovce slavljena je 7. studenoga 2023. u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu. Predvodio ju je otac Provincijal Sebastian Šujević. Koncelebriralo je dvadesetak svećenika iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Bila su nazočna i isusovačka braća. Propovijedao je otac Petar Nodilo. U vrlo jednostavnoj i nadahnutoj propovijedi govorio je o nekim isusovcima koji su mu se urezali u pamćenje. Spomenuo je oce Josipa Antolovića koji je godinama bio vezan uz krevet zbog niza moždanih udara, Vladimira Vlašića nekadašnjeg ravnatelja sjemeništa na Šalati i Josipa Rožmarića koji je mnogima ostao u sjećanju kao dobar ispovijednik. Često svjedočimo da isusovci vrlo lijepo govore o svojoj subraći koji više nisu na ovome svijetu. Sjećaju se njihovog rada i žara za navještanje Evanđelja te u takvim prisjećanjima čak i neke njihove mane postaju simpatične. Ali što je s pohvalama i ohrabrenjima tijekom života, dok smo jedni s drugima? Hoće li se redovnici uzoholiti ako jedan drugog budu pohvalili za nešto dobro što čine? Takve bojazni ne bi trebalo biti. Isusovci bi u svakodnevici jedni drugima trebali znati dati pohvalu i ohrabrenje.

“Oče, k tebi nitko ne može doći ako ga ne privuče Sin tvoj. Snagom ovog otajstva uskrisi našu braću u posljednji dan. Oni su pod zastavom križa strpljivo ustrajali s Kristom u muci, neka s tobom budu u slavi”.

(Vlastiti misal Družbe Isusove, popričesna molitva, 74)

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ online

Film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ online

Nakon što je premijerno prikazan u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Metkoviću i Zadru – film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ objavljen je na YouTube kanalu udruge i javno je dostupan za gledanje. Riječ je o dokumentarnom filmu koji je...

Share This