Iskustvo Boga za sve: optimizam sv. Ignacija i njegova poruka za suvremeni svijet

Objavljeno: 31. srpnja 2023.

Dragi prijatelji sv. Ignacija i njegove najmanje Družbe, neka vam je blagoslovljena svetkovina sv. Ignacija ❤️‍🔥

Ignacije (Inygo) je bio uvjeren kako iskustvo Boga na izravan način nije pridržano samo nekolicini izabranih mistika. Ako je Bog bio voljan govoriti direktno njemu kao grješniku onda će Bog govoriti svakome – svakome tko će barem malo odvojiti vremena za šutnju, tko će slušati i moliti. Ako bi ljudi bili spremni provesti dulje vrijeme u šutnji i molitvi sanjareći o Isusu na način kako je on činio u Loyoli i Manresi, onda bi im on, Inygo, mogao pomoći iskusiti Boga i spoznati Božju volju s njima.

Ignacije je uvjeren da je njegovo poslanje dobiveno od Boga bilo ovo: pomoći ljudima da iskuse Božju prisutnost i spoznaju Božju volju za svoj život. Sve to zahvaljujući njegovom vođenju u obavljanju duhovnih vježbi.
Ignacijev pogled u budućnost je bio iznimno optimističan. Bog će govoriti svakome – bez obzira koliko bio grješan, ranjen ili slomljen. Svi imamo sposobnost čuti Boga i dijeliti posao koji Bog čini u svijetu.

p. Sebastian Šujević SJ
Provincijal HPDI

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo isusovac p. Ignacije Čižmešija

Preminuo isusovac p. Ignacije Čižmešija

Pater Ignacije Čižmešija, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, preminuo je u utorak 9. siječnja u ranim popodnevnim satima u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu u Zagrebu, u 85. godini života, 67. godini redovništva i 54. godini svećeništva. Sprovod će biti u...

Misa za sve vjerne mrtve iz Družbe Isusove

Misa za sve vjerne mrtve iz Družbe Isusove

Misa za sve vjerne mrtve isusovce slavljena je 7. studenoga 2023. u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu. Predvodio ju je otac Provincijal Sebastian Šujević. Koncelebriralo je dvadesetak svećenika iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Bila su nazočna i...

Share This