Film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ online

Objavljeno: 6. srpnja 2023.

Nakon što je premijerno prikazan u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Metkoviću i Zadru – film udruge Magis „Sentir y Gustar – kušaj i guštaj“ objavljen je na YouTube kanalu udruge i javno je dostupan za gledanje.

Riječ je o dokumentarnom filmu koji je režirao Matej Sunara i tim L5S1 produkcije, a autori scenarija uz Sunaru su i Ante Arambašić, Jakov Petrak i p. Tomislav Špiranec. Film je snimljen prošlo ljeto u Hrvatskoj za vrijeme održavanja međunarodnog isusovačkog programa Magis Europe 2022 na kojem je sudjelovalo više od 370 mladih ljudi iz 20 zemalja svijeta. Kroz eksperimente koji su održani na 29 lokacija diljem Lijepe naše tražili su i kušali Boga, uživali u prirodnim ljepotama te upoznavali kulturu i običaje.

„Film je dosad pogledalo više od 1000 ljudi. Dojmovi koje su dijelili nakon gledanja filma potaknuli su nas da razmislimo na koji način ga učiniti dostupnim široj javnosti. Jer radost, ljubav, zahvalnost i ljepotu treba dijeliti i širiti. Svjedočanstva mladih iz filma poticaj su svima nama da u svojoj svakodnevici, pogotovo u onim iskustvima koja nisu ugodna, pokušamo prepoznati Božju prisutnost. Pogledajte film i budite slobodni na ovoj stranici podijeliti vaša iskustva!“ – kaže Petra Borošak, koordinatorica udruge Magis.

Film je dostupan za gledanje OVDJE.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

p. Sebastian Šujević preuzeo službu Provincijala

p. Sebastian Šujević preuzeo službu Provincijala

Nakon što su prethodnih dana izvršili prijenos administrativnih ovlasti (u banci i sl.), s p. Renića na p. Šujevića, u prisutnosti zajednice isusovačkog Kolegija sv. Josipa, trenutno izmještene na Fratrovcu, na Svetkovinu sv. apostola Petra i Pavla, na svečanom ručku...

Provincijski simpozij hrvatskih isusovaca 2023.

Provincijski simpozij hrvatskih isusovaca 2023.

U Zagrebu je 29.-30. svibnja 2023. održan godišnji Provincijski simpozij hrvatskih isusovaca. Prvoga dana je na zagrebačkom Fratrovcu održan sastanak poglavara zajednica Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Nazočni su bili svi pozvani – iz Zagreba (Palmotićeva,...

Share This