Završetak splitskih ignacijevskih DV u svakodnevnom životu

Objavljeno: 23. ožujka 2013.

U Splitu su završile ignacijevske velike duhovne vježbe “u svagdašnjem životu” koje su trajale od 16. rujna 2012. do 17. ožujka 2013. Sudjelovalo je dvadeset osoba. Vodio ih je o. Vladimir Vasilj uz pomoć o. Radojka Karamana.

Za razliku od klasičnih duhovnih vježbi sv. Ignacija Lojolskoga koje se obavljaju intenzivno sa 4-5 sati razmatranja dnevno, u šutnji i samoći kroz mjesec dana ove su duhovne vježbe prilagođene suvremenom načinu života: vježbenik, obavljajući sve svoje redovite poslove, razmatra samo jedan sat dnevno, ali kroz šest mjeseci. Razmatrali su prema točkama koje su svake nedjelje na zajedničkom susretu, uz izlaganje voditelja, dobivali i pismeno. Osim toga bili su dužni jednom tjedno doći na polsatni razgovor s voditeljem ili njegovim pomoćnikom o sadržaju razmatranja ili eventualnim pitanjima svoga duhovnog života. Završno euharistijsko slavlje ovih duhovnih vježbi bilo je u crkvi Srca Isusova na Manuškoj poljani 1.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This