Za svećenika zaređen p. Hrvoje Mravak SJ

Objavljeno: 20. lipnja 2015.

20. lipnja 2015. u zagrebačkoj katedrali za svećenika je zaređen p. Hrvoje Mravak, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Svečano euharistijsko slavlje i obred ređenja prezbitera predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s pomoćnim biskupima Valentinom Pozaićem, Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, te više od stotinuipedeset svećenika.

Uz p. Hrvoja zaređeno je još osam kandidata: za Zagrebačku nadbiskupiju vlč. Dominik Glasnović iz župe Sv. Pavla apostola, Zagreb­-Retkovec, vlč. Matija Knok iz župe Sv. Ane, Lobor, vlč. Martin Krizmanić iz župe Sv. Pavla apostola, Zagreb­-Retkovec, te vlč. Marko Torbar iz župe Presvetog Trojstva, Krašić. Za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda red prezbiterata primili su fra Ottó Bárány, OFM iz župe sv. Antuna Padovanskoga u Bečeju, Srbija (Subotička biskupija) i fra Franjo Vuk, OFM iz župe Gospe Lurdske Uljanik (Požeška biskupija). Za Hrvatsku karmelsku provinciju svetog Oca Josipa za svećenika je zaređen br. Jakov od Ljubavi Kuharić, OCD iz župe Sv. Blaža, Zagreb, te za Hrvatsku provinciju sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Filip Pušić, OFMConv. iz župe Sv. Antuna Padovanskog, Zagreb.

P. Hrvoje Mravak rodio se u Zagrebu 31. kolovoza 1979. godine, od oca Vlade i Svetinke r. Ćabo. Završivši osnovno školovanje, pohađa Jezičnu gimnaziju u Zagrebu. Nakon završene gimnazije, kao laik, nastavlja studij filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove na Jordanovcu u Zagrebu. Osjetivši Božji poziv odlučuje svoj život posvetiti Bogu. Ulazi u isusovački novicijat na Manušu u Splitu 26. rujna 2008. Nakon dvogodišnje kušnje polaže prve jednostavne zavjete u Splitu, 14. rujna 2010. godine. Svoju redovničku formaciju nastavlja u Rimu u međunarodnom kolegiju Il Gesù pohađajući studij teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana. U Rimu je 22. travnja 2014. zaređen za đakona. Trenutno pohađa poslijediplomski studij pedagogdije na Papinskom sveučilištu Salesiana u Rimu.   

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This