Za svećenika zaređen p. Ante Topić SJ

Objavljeno: 29. lipnja 2015.

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2015., za svećenika je u đakovačkoj prvostolnici zaređen p. Ante Topić, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Svečano euharistijsko slavlje i obred ređenja predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić u koncelebraciji s mons. Marinom Srakićem, nadbiskupom u miru, provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Antom Tustonjićem i brojin svećenicima. Osim p. Topića za svećenike đakovačko-osječke nadbiskupije zaređeni su Ivan Begović, Vedran Bilić, Krešimir Čutura, Ilija Dogan te Krešimir Šaf.

P. Ante Topić rođen je 15. kolovoza 1983. u Uskoplju (BiH), od oca Joze i majke Marije. Osnovnu školu završio je u Uskoplju, a gimnaziju i sjemenište u Travniku. Filozofsko-teološki studij započeo je na Vrhbosanskoj katoličkoj bogosloviji u Sarajevu kao dijecezanski kandidat, a diplomirao na Jordanovcu u lipnju 2009. Iste godine u rujnu stupa u novicijat Družbe Isusove u Splitu, gdje u rujnu 2011. polaže redovničke zavjete. Nakon toga jedno vrijeme vrši službu ekonoma u skolastičkoj zajednici u Zagrebu, a sada je u rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku u službi subministera zajednice te pomaže Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku. Za đakona je zaređen 18. rujna 2014. u Travniku, a zareditelj je bio vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa, mons. dr. Đure Hranića, na Petrovo će u đakovačkoj prvostolnici biti zaređen za svećenika.

Mladu misu p. Ante će slaviti u nedjelju, 19. srpnja 2015. u župi Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici – Uskoplje.

Za mladomisničko geslo izabrao je misao sv. Ignacija Loyolskoga: Tražiti i nalaziti Boga u svemu. 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This