U Splitu započele Otvorene duhovne vježbe

Objavljeno: 28. veljače 2013.

Od ponedjeljka 25. veljače do subote 23. ožujka 2013. u našoj crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu u Splitu, održavat će se Otvorene duhovne vježbe kroz četiri tjedna prije Cvjetnice.

Budući da smo u Godini vjere teme su uzete iz Katekizma Katoličke Crkve i po tjednima su raspoređene ovako: 1. Vjerovanje, 2. Sakramenti, 3. Život u Kristu i 4. Kršćanska molitva.

Duhovni nagovori ili razmatranja su ponedjeljkom, utorkom, srijedom, petkom i subotom, a četvrtkom je klanjanje pred Presvetim i blagoslov. Dnevni raspored je sljedeći: 18.00 sati krunica; 18.30 sati sv. Misa i propovijed; 19.15 sati Duhovni nagovor (do 20.00 sati).

Otvorene duhovne vježbe predvode patri isusovci: Stipo Balatinac, Radojko Karaman, Franjo Pšeničnjak, Vladimir Vasilj i Dražen Volk.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This