U Splitu održane “Male duhovne vježbe u svakodnevnom životu”

Objavljeno: 7. listopada 2013.

Od 3. rujna do 7. listopada održane su u Splitu u organizaciji Studentskog katoličkog centra Split (SKAC St) i duhovnika isusovca Hrvoja Mravka “Male duhovne vježbe u svakodnevnom životu” za mlade od 20 do 35 godina.

Zajednički tjedni nagovor održavan je utorkom u prostorijama udruge SKAC St na Spinutu, dok su tjedni 30ominutni razgovori sa svakim polaznikom bili u isusovačkoj rezidenciji Presv. Srca Isusova na Manušu.

Bilo je prijavljeno 23 sudionika od kojih je 17 uspješno obavilo duhovne vježbe. U duhovnom smislu uspjeh znači početi realno (ponizno) gledati na svoj život u svjetlu Božje ljubavi, prepoznavati svoje neuredne sklonosti (navezanosti) i postepeno ih Božjom milošću dovoditi 
u red, kako bi srce lakše u svakodnevici prepoznavalo i nasljedovalo Krista Gospodina. Konačni plod je ustrajnost u vjeri (usprkos teškoćama), nutarnja radost i mir duše te djelotvorna ljubav prema Bogu, sebi i bližnjemu.

Na koncu smo duhovne vježbe završili zajedničkim izletom Gospi u Sinj, gdje smo sv. Misom zahvalili na primljene milosti, molili za ustrajan i hrabar nastavak Puta kojim smo započeli. Fra Antonio Mravak, kapelan župe Gospe sinjske, nam je pokazao arheološki muzej vezan uz samostan i tvrđavu iznad Sinja te ispričao par duhovnih crtica iz povijesti svetišta.

Hrvoje Mravak SJ

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This