U Novicijat u Splitu stupila petorica novih kandidata

Objavljeno: 27. rujna 2012.

Papa Pavao III. bulom Regimini militantis ecclesiae 27. rujna 1540. godine odobrio je Družbu Isusovu kao novi red Katoličke crkve. Hrvatska pokrajina Družbe Isusove radosna je i Bogu zahvalna što je uoči obilježavanja ove značajne obljetnice za cijeli Red, u Novicijat u Splitu stupilo pet novih kandidata, četvorica kandidata za svećeništvo i jedan kandidat za časnoga brata. To su: Mišo Biskup iz Dubrovnika, Luka Ilić iz Sitna Donjeg – Perković kraj Šibenika, Petar Klarić iz Vidovica kraj Orašja, Tomislav Vujeva iz Livna i Marko Koprčina iz Graba kraj Trilja. Njih petorica na taj su način započela svoju redovničku formaciju pridruživši se novacima Peri Lovriću, Šimi Rafiću i Draženu Volku, koji nastavljaju svoju drugu godinu novicijata. Neka ih Gospodin prati svojom milošću i podari im ustrajnost u Družbi Isusovoj.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This