U Afganistanu otet isusovac

Objavljeno: 3. lipnja 2014.

Prema javljanju Vatikanskog radija, nepoznata naoružana skupina otela je jučer popodne patra Alexisa Prema Kumara, ravnatelja afganistanskoga ogranka Isusovačke službe za izbjeglice (Jesuit Refugee Service – JRS).

Pater Kumar, isusovac indijskoga porijekla, otet je prilikom odlaska u jednu školu, radi istraživanja obrazovnog sustava među izbjeglicama. Glasnogovornik indijskoga Ministra vanjskih poslova, Syed Akbaruddin, potvrdio je vijest o otmici na Twitteru, a koju je prenijela agencija AsiaNews.

Prema riječima isusovačkoga provincijala za Južnu Aziju, ta je skupina muškaraca navodno iz Sohadata, mjesta izvan provincije Herat. Četrdesetsedmogodišnji pater Kumar, koji se nedavno vratio iz Irana i Pakistana, u trenutku je otmice, odlazio u posjet školi za djecu afganistanskih izbjeglica. Prema riječima provincijala, koje je prenijela nezavisna katolička agencija ucanews.com, pri otmici nije bilo nasilja. Otmičari su samo došli te ga poveli sa sobom.

O otmici je obaviješten Indijski konzulat i afganistanske snage sigurnosti te je potraga za svećenikom započela. “Do sada nijedna skupina nije preuzela odgovornost za otmicu, zbog čega smo vrlo zabrinuti za njegovo stanje”, kazao je južnoazijski provincijal.

Pater Alexis Kumar član je isusovačke provincije Madurai iz Tamila Nadua, a više od 10 godina djeluje pri JRS-u.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This