Susret mladih isusovaca u Rimu

Objavljeno: 14. srpnja 2014.

U Rimu se od 5. do 10. srpnja održao SMI – susret mladih isusovaca. Njih 29 koji pripadaju Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove okupili su se ondje pod geslom “Prijatelji u Gospodinu”. Rim je odabran kako bi na taj način obilježili 200. obljetnicu ponovne uspostave Družbe Isusove. Stoga je susret bio obilježen promišljanjem o temeljima isusovačkog identiteta i načinima kako ga danas živjeti i jačati.

Mladi isusovci, tj. novaci, bogoslovi, časna braća i mladi svećenici, iskoristili su ovaj susret i za posjet značajnim mjestima isusovačke povijesti. Tako su razgledavali sobe sv. Ignacija i slavili misu na mjestu gdje je umro, boravili u poznatim isusovačkim kolegijma Del Gesù i Bellarmino, posjetili Družbinu Generalnu kuriju, crkve sv. Ignacija i sv. Andrije, kapelice Gospe od Puta i Dei nobili, te La Stortu, gdje je Ignacije imao poznatu viziju Boga Oca i Krista koji mu je rekao “Hoću da nam služiš”. Osnaženi tim duhovnim poticajima mladi su se isusovci zaputili u svoja mjesta boravišta, još odlučniji služiti Bogu i njegovoj Crkvi.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This