Susret mladih isusovaca 2013

Objavljeno: 4. rujna 2013.

Iako je broj onih koji se nalaze u formaciji dvostruko veći, ovogodišnji susret mladih isusovaca okupio je petnaest sudionika: šest svećenika, jednog đakona, sedam bogoslova, jednog časnog brata, a susretu je nazočio i pater provincijal Ante Tustonjić. Susret se održao u župnoj kući na Sljemenu u ponedjeljak 2. rujna, a tema ovogodišnjeg jednodnevnog zajedničkog razmišljanja i druženja bila je oblici promocije zvanja. Budući da jedan dio bogoslova i svećenika svoju formaciju obavlja izvan provincije ovakvi susreti prigoda su za razmjenu mišljenja i bolje međusobno upoznavanje, zajedničko druženje i molitvu.

Susret je započeo izlaganjem p. Sebastina Šujevića, promotora zvanja Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. P. Sebastian predstavio je svoje iskustvo u radu s kandidatima koji se javljaju da bi željeli svoj život posvetiti Bogu u Družbi Isusovoj. Nakon izlaganja, slijedile su radionice, a potom euharistija u crkvi Majke Božje Kraljice Hrvata koju je predvodio p. Stjepan Bešlić. Po završetku ručka uslijedio je plenum u kojem je predstavljen plod rada u radionicama. Susret je zaključen osvrtom p. Provincijala i izborom organizacijskog tima koji će prirediti sljedeći susret.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This