Susret isusovačkih webmastera – JesWeb 2014.

Objavljeno: 7. lipnja 2014.

Prošli mjesec u Rodiziu (Portugal) održan je ovogodišnji susret isusovačke europske grupe “JesWeb”. Na susretu se okupilo četrdesetak osoba iz Europe (ali i nekoliko gostiju iz sjeverne i južne Amerike, Azije i Afrike) kojima je zajedničko da su u okviru Družbe Isusove “poslani na granice” koju čini internet i novi mediji navještati Radosnu vijest. Iz hrvatske isusovačke provincije susretu je nazočio Tvrtko Barun sj, u službi webmastera provincijske stranice www.isusovci.hr i kao jedan od urednika molitvene internetske stranice “Prostor Duha” (www.prostorduha.hr).

Prema sudionicima susreta, provesti nekoliko dana s osobama koje isto tako ulažu vrijeme i trud u pastoralne projekte vezane uz internet i nove tehnologije, bila je prava duhovna utjeha. Znajući da su te osobe vrlo često jedine koje imaju sluha i razumijevanja i da su među malobrojnima koji shvaćaju važnost ovog tipa pastorala, svi su radosno iskoristili ovu priliku za razmjenu iskustava, plodova, poteškoća i izazova svog rada.

Internet, sa svim svojim dobrim i manje dobrim karakteristikama, sve više i više postaje neizostavni dio života suvremenog čovjeka. Sredstvo je to koje je u posebnoj mjeri potrebno ignacijevskog razlučivanja: da znamo u mnoštu onoga što internet nudi prepoznati što to čovjeku može pomoći za stil života koji će biti u skladu s Bogom, drugim ljudima, prirodom i samim sobom.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This