Susret europskih provincijala u Ludwigshafenu

Objavljeno: 28. listopada 2017.

 

p. Dalibor Renić, drugi red, treći s desna zajedno sa subraćom provincijalima

Između 13. i 19. listopada, održana je godišnja skupština Konferencije europskih provincijala Družbe Isusove (JCEP) u Ludwigshafenu u Njemačkoj. Na tom susretu s provincijalima nazočio je i General Reda p. Arturo Sosa u pratnji europskih asistenata.

Sastanak je imao cilj promicati i razvijati suradnju između različitih provincija Družbe Isusove. Ova suradnja se odvila na mnogim razinama, a trenutna situacija u Crkvi u Europi je inspiracija za još dublji razvoj. To je također bila i prilika za razmjenu iskustava i, kao i uvijek, prijateljski susret i produbljivanje duhovnih veza – zahvaljujući činjenici da se dosta vremena troši na osobne i zajedničke molitve i duhovne razgovore.

Ovogodišnje natuknice:

  • Rekonstruiranje pokrajina (napredak na mnogim mjestima)
  • Ponovno prepoznavanje glavnih prioriteta djelovanja Družbe (rezultat rasprave na posljednjoj Generalnoj Kongregaciji)
  • Uvjeti naših europskih centara za formaciju
  • Zajednički projekti koji koordinira Konferencija u Bruxellesu

Sljedeći ovakav susret održat će se sljedeće godine u Barceloni, a ranije, Hrvatska pokrajina, i dio srednjo-istočne Europe, sastat će se u Vilniusu u svibnju.

Izvor: Jezuici.pl
Preveo: sk. Ivan Marinković DI.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This