Što ovih dana rade članovi Kongregacije?

Objavljeno: 6. listopada 2016.

Za nekoliko dana, članovi 36. Generalne kongregacije izabrat će novog vrhovnog poglavara Družbe Isusove – Generala. Od ovog trenutka, rad se odvija u dva smjera (vremena). Prije svega, vrijeme za informacije o trenutnoj situaciji Družbe u svijetu. Elektori su dobili izvješće komisije koja je radila prije početka plenarne sjednice i skicirala okvir koji je označen latinskom izrekom De Statu Societatis (O stanju Družbe). Elektori tako imaju prigodu o tome raspravljati, u malim grupama, koje čini svaka po desetak članova.

Nakon prve razmjene o izvješću u cjelini, teme o kojima se raspravlja su sljedeće: današnji svijet i njegovi izazovi, današnja situacija Crkve, vjernost karizmi Družbe u našem vremenu, promicanje zvanja i formacija, važnost služenja, suradnja i mreža kontakata na svim razinama, solidarnost i zajedništvo, izazovi koje treba predvidjeti u narednih deset godina.

 

Ove razmjene pomažu delegatima da dobiju jasniji uvid (ideju) o tipu vrhovnog poglavara koji bi mogao voditi Družbu, i da prethodi narednoj fazi, onoj murmuratio. Za nekoliko dana, govorit ćemo detaljno o ovoj jedinstvenoj isusovačkoj tradiciji koja vodi izboru Generala.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This