Religije i sreća

Objavljeno: 5. prosinca 2012.

Filozofski fakultet Družbe Isusove u Zagrebu organizira znanstveni simpozij na temu „Religije i sreća“.

Na simpoziju sudjeluju Ivan Koprek Što su o sreći rekli i što o njoj misle filozofi?, Barbara Ćuk Filozofija i sreća u Justinovoj apologiji “Razgovor s Trifunom”, Anto Gavrić Poimanje sreće u arapskih filozofa, Ivan Šestak Sreća u klasičnoj kršćanskoj spekulaciji, Dalibor Renić Religija i intelektualna eudaimonia, Jasminka Domaš Radost u židovskom učenju hasidizma, Niko Bilić Nema mi blaženstva bez tebe (Ps 1,2), Irena Miloš Radost je plod Duha Svetoga, Ivan Antunović Kršćanska mistika i radost svijeta (čovjeka) prema K. Rahneru, Mijo Nikić Psihologija radosti i sreće, Stipan Tadić Postmoderni tr(a)žitelji sreće, Ivan Tomljenović McMahonova “Povijest sreće”, Ivan Macut Put do sreće prema Scijentološkoj crkvi, Marko Marinić Religioznost studenata i sreća, Ivan Markešić Imati sreću umrijeti kod kuće (doprinos  sociologiji umiranja i smrti).

Simpozij će se održati 7. prosinca 2012. u prostorijama Fakulteta, Jordanovac 110 u Zagrebu.

Detaljni program simpozija možete pogledati ovdje.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This