Prvo mjesto i zlatna plaketa za akademski zbor Palma

Objavljeno: 20. lipnja 2014.

Prošli mjesec akademski zbor pri bazilici Srca Isusova u Zagrebu “Palma” osvojio je 1. mjesto i zlatnu plaketu u najvišoj, A kategoriji, na državnom natjecanju pjevačkih zborova. Natjecanje se održalo u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Otjevali su skladbe sljedećih autora: D. Kempfa, D.S. Bortnjanskog, G.O. Pitonia te K. Nystedta.

Zbog “Palma” je ujedno osvojio i veliki prijelazni pehar za najbolju izvedu skladbe hrvatskog skladatelja. Na peharu piše: “Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja”. Pehar su osvojili za skladbu skladatelja Davorina Kempfa “Cantate Domino”.

Više informacija o samom zboru dostupno je na www.az-palma.hr.

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This