Proslava svjetskog dana ZKŽ-a i otvorenje jubilarne 450. godine milosti

Objavljeno: 17. svibnja 2013.

Blagdanom Blagovijesti koji se ove godine slavio 8. travnja, ušli smo u godinu milosti. Jubilarnu, 450. godinu milosti. Prije toliko godina započela je suradnja vjernika laika sa ocima isusovcima. Godine 1563. p. Jean Leunis, SJ, započeo je s prvom Marijinom kongregacijom Prima primaria, u Rimskomu kolegiju, kojoj su se kasnije pridružile sve ostale diljem svijeta. Ove su zajednice postale sredstvo očuvanja i širenja ignacijevske karizme u svim područjima života, a neprocjenjivu ulogu imale su u godinama ukinuća Družbe Isusove. Kongregacije su imale velik utjecaj na društveni i moralni život u svim godinama postojanja. Godine 1967. Prima primaria je transformirana u Zajednicu kršćanskoga života i tako je nastavljen neprekinut prijenos ignacijevske karizme među laicima.

Proslava ovoga jubileja traje sve do blagdana Blagovijesti 2014. godine, 25. ožujka. Riječka Zajednica na Zametu je započela proslavu okupivši se na večernjoj misi. To je bila prilika za zahvalu za sve one milosti koje smo do sada primili kroz Zajednicu, za sve osobe koje su kroz zajednicu prošle i ostavile svoj trag. Isto tako bila je to prilika za molitvu za daljnji rast Zajednice. Nakon mise uslijedilo je druženje u župi, uz skromnu zakusku.

Sve ostale najave proslava i događanja koja će orgnizirati ZKŽ pratite na
www.zkz.hr
FB: www.facebook.com/ZKZ.Hrvatska.CLC.Croatia
TW: www.twitter.com/zkzHrvatska

Damijan Srdoč, Nikolina Banić i Barbara Vrban

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This