Proslava svetkovine sv. Ignacija na Manušu

Objavljeno: 1. kolovoza 2013.

U srijedu 31. srpnja 2013. svečano je proslavljena svetkovina sv. Ignacija Lojolskog u crkvi Presvetoga Srca Isusova na Manušu u Splitu. Jutarnja sv. Misa bila je u 7 sati, a predvodio je i propovijedao novak p. Volk. Glavno misno slavlje bilo je navečer u 18.30 sati, a predvodio ga je i propovijedao p. Franjo Pšeničnjak. U koncelebraciji su bili p. Jozo Batinić iz Zagreba i p. Stipo Balatinac, magister i superior kuće.

Uz mnoštvo vjernika na večernju sv. Misu su se odazvali i članovi Misnog saveza sv. Ignacija, za koje je poslije bilo priređeno malo osvježenje i čašćenje. Ovom prilikom i zahvaljujemo članovima Misnog saveza na njihovoj duhovnoj i materijalnoj pomoći za podmladak Družbe Isusove, kao i svima koji su pomogli ili darovali svoje priloge za proslavu sv. Ignacija. O.A.M.D.G.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This