Proslava Sv. Ignacija na Sljemenu

Objavljeno: 30. srpnja 2016.

U subotu 30. lipnja 2016, Isusovci Hrvatske pokrajine Družbe Isusove po završetku provincijskih duhovnih vježbi proslavili su u euharistijskom slavlju blagdan svog utemeljitelja, Ignacija Loyolskog. Misno slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić SJ.

Na početku misnoga slavlja, p. Provincijal podsjetio je okupljene na čemu sve trebamo biti zahvalni i što se sve zbilo od prošlogodišnje proslave Ignacijeva na Sljemenu. U prvom redu spomenuo je naš podmladak, naše novake na kojima smo uistinu Bogu zahvalni, te spomenuo da ove godine u novincijat ulazi pet kandidata. Posebnu zahvalnost Bogu izrazio je na životima naših jubilaraca, p. Petra Galaunera koji slavi 70 godina redovništva, pp. Luku Lućića i p. Marka Matića koji slave 60 godina redovništva, brata Pakraca sa 50 godina redovništva, te p. Josipa Rožmarića koji slavi 50 godina svećeništva. Spomenuli smo se i naših pokojnih, napose pp. Macana, Korace i Schneidera. Propovijednik na misnome slavlju bio je jedan od jubilaraca, p. Matić, a naša mlađa subraća su, kako je običaj u Družbi pred hostijom obnovili svoje zavjete. Nakon misnoga slavlja proslava je nastavljena kod bratskoga stola.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This