Proslava sv. Ignacija na Sljemenu

Objavljeno: 30. srpnja 2014.

Već tradicionalno uoči svetkovine sv. Ignacija Lojolskog, utemeljitelja Družbe Isusove, hrvatski isusovci okupili su se u srijedu 30. srpnja na Zagrebačkoj gori kako bi zajedno proslavili svetkovinu svetog Utemeljitelja. Susret je okupio sedamdesetak isusovaca većim djelom iz zagrebačkih kuća. 

Svečanu svetu misu u kapeli Kraljice Hrvata predvodio je mons. Valentin Pozaić SJ, pomoćni biskup zagrebački, a propovijedao p. Ignacije Belak SJ.

Na početku misnog slavlja provincijal p. Ante Tustonjić uputio je svima riječi dobrodošlice podsjetivši da je osim proslave svetkovine sv. Ignacija razlog našeg okupljanja i zahvalnost Bogu za subraću koja ove godine slave svoje redovničke ili svećeničke jubileje: p. Ljudevit Pichler slavi osamdeset, p. Ivan Fuček i p. Stanislav Kos sedamdeset, br. Ivan Domazet, br. Stanko Šagi i p. Božidar Ipša šezdeset, te p. Igancije Belak i br. Mato Vlahović pedeset godina redovničkog života u Družbi Isusovoj. Pedeset godina svećeništva slavi p. Vladimir Horvat. Ove godine prisjetili smo se i dvjestote obljetnice ponovne uspostave Druže Isusove koja pada na dan 7. kolovoza. Nakon mise susret je nastavljen bratskim druženjem ispred župne kuće.

Proslavi na Sljemenu prethodile su provincijske osmodnevne duhovne vježbe koje je vodio p. Anto Lozuk SJ, rektor Papinskog zavoda Russicum u Rimu. 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This