Proslava Sv. Ignacija na Sljemenu 2017. g.

Objavljeno: 30. srpnja 2017.

U subotu 29. srpnja isusovci iz zagrebačkih kuća okupili su se, sada već tradicionalno, na Sljemenu kako bi obilježili završetak zajedničkih duhovnih vježbi koje su se održavale na Jordanovcu, prisjetili se naših jubilaraca te ujedno zajedno proslavili blagdan Sv. Ignacija; utemeljitelja Družbe Isusove. Na samim duhovnih vježbama sudjelovalo je dvadesetak isusovaca, a predvodio ih je p. Marijan Steiner.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio pomoćni zagrebački biskup u miru, p. Valentin Pozaić. Prigodne riječi u homiliji uputio je p. Ante Tustonjić istićuči radosti koje su obilježile proteklu godinu (od Ignacijeva). Među najvažnijim stvarima bio je spomen 36. Generalne kongregacije na kojoj je izabran novi general p. Sosa, zatim spomen dvojice novih mladomisnika, naših novaka koji su pred polaganjem prvih zavjeta, kao i naših kandidata koji se tek spramaju ući u Družbu. Uz to, tu je i činjenica da nakon poduljeg perioda ponovno u provinciji imamo instruktora treće probacije, kao i samu probaciju unutar provincije. Radosna vijest je također vezana i za Fakultet (FFRZ) koji je ovih dana završio jedan dio unutarnjeg ustroja vezanog uz financiranje od strane države. Uz ove radosne vijesti p. Tustonjić se našalio da mu je drago da su ga subraća poslušala u molbi da ne umiru, osim p. Pichlera koji je umro u 102. godini života. Po završetku homilije p. Tustonjić je zaželio sreću p. Reniću, novom provincijalu koji dužnost preuzima na sam blagdan Sv. Ignacija, 31.7.2017. 

 

Nakon završetka euharistijskoj slavlja, proslavu smo nastavili kod zajedničkog stola, točnije po stolovima ispred župne kuće. U posljepodnevnim satima vratili smo se na svoje obaveze i dužnosti, u svoje zajednice, a neki su produžili na svoje odmore.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This