Proslava Presvetog Srca Isusova na Manušu

Objavljeno: 29. lipnja 2014.

U petak 27. lipnja 2014., u rezidenciji Družbe Isusove u Splitu na Manušu, svečano je proslavljena svetkovina Presvetog Srca Isusova kao naslovnog blagdana crkve. Svečanu sv. Misu u 11 sati predvodio je p. Roko Prkačin SJ iz Dubrovnika. Budući da je ove godine pater napisao knjigu – životopis p. Petra Perice SI, u svojoj je propovijedi istaknuo ovog našeg subrata – isusovca kao velikog štovatelja Srca Isusova i pjesnika i mučenika. Večernju svečanu sv. Misu u 18.30 predvodio je p. Sebastijan Šujević SJ, poglavar isusovačkih skolastika u Zagrebu. U svojoj propovijedi posebno je povezao milosrdnu ljubav Isusovu s darovima Duha Svetoga za naš konkretan vjernički život. Sv. Misu u 7 sati predvodio je don Tomislav Čubelić dekan i župnik katedralne župe u Splitu. Ostale sv. Mise predvodili su naši patri iz kuće: Pero Marković, Radojko Karaman i Franjo Pšeničnjak te fra Petar Džida OFMConv, donedavni gvardijan samostana sv. Frane na Obali.

Svojima radom, služenjem i ministriranjem proslavi su pridonijela i petorica novaka Družbe Isusove te sakristan gosp. Nedeljko Crnčević. Pjevanje i sviranje predvodile su sestre milosrdnice: Nives, Mirta i Judita, bračni par Maroević Tonka i Vinko te gđica Nives Bijuković. Svakako moramo spomenuti veliki doprinos sestara koje stalno rade u našoj kući, sestara Darije i Vilke, te sestre Antonije koja je okitila crkvu. Na kraju možemo reći da je slavlje proteklo u vrlo lijepom raspoloženju s radosnim pjesmama i odanim pobožnostima Srcu Isusovu.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This