Proslava jubileja u beogradskoj isusovačkoj župi

Objavljeno: 14. lipnja 2013.

U isusovačkoj župi svetog Petra u Beogradu ove godine za Petrovo slavimo nekoliko jubileja: 400 godina od osnutka isusovačke gimnazije u Beogradu, 280 godina od izgradnje Bogorodičine crkve i 80 godina od blagoslova sadašnje crkve sv. Petra.

Proslava započinje u utorak, 25. lipnja trodnevnicom koja u petak uključuje euharistijsko klanjanje, simpozij i misu koju predslavi mons. Orlando Antonini, apostolski nuncij u Republici Srbiji. Vrhunac proslave će biti u subotu u obliku euharistijskog slavlja i posvete crkve i oltara koje počinje u 10h, a koje će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Plakate za simpozij i za posvetu crkve i oltara možete pogledati ovdje:

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This