Proslava jubileja p. Ivana Fučeka, SJ

Objavljeno: 23. travnja 2015.

Svečanim euharistijskim slavljem župske svetkovine sv. Jurja u Đurđevcu proslavljeni su visoki jubileji, 70. godina redovništva (1944.–2014.) i 60. godina svećeništva (1955.–2015.), p. Ivana Fučeka, člana Hrvatske provincije Družbe Isusove.

Prije početka sv. Mise slavljenika i sve nazočne, čestitajući župskoga patrona i dan grada, pozdravio je domaći župnik vlč. Marko Rac. Uslijedio je pozdrav gosp. Ivana Hodalića, župljanina i vjeroučenika p. Fučeka iz studentskih dana u Zagrebu. Zatim su pročitani pozdravi i čestitke kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa i metropolita zagrebačkog, te mons. Đure Hranića, nadbiskupa i metropolita đakovačko-osječkog.


Sv. Misu u dupko ispunjenoj crkvi sv. Jurja mučenika predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, u zajedništvu s mons. Vjekoslavom Huzjakom, bjelovarskim biskupom, mons. Draženom Kutlešom, porečko-pulskim biskupom i četrdesetak svećenika. Nadahnutu propovijed u kojoj je u duhu liturgijskih čitanja ocrtao bogoljubni i rodoljubni lik p. Fučeka izrekao je p. Petar Galauner, SJ. Na kraju euharistijskog slavlja nazočnima se obratio i p. Fuček, vidno dirnut slavljem, zahvalio je Bogu na primljenim darovima i nazočnima koji su zajedno s njime došli proslavili ove visoke obljetnice. U znak zahvalnosti svome župljaninu, koji je ime rodnoga Đurđevca pronio svijetom, župljani su darovali posebno izrađeni kalež od drveta hrasta lužnjaka izvađenog iz rijeke Drave te sliku Ivana Krstitelja. 


Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This