Proslava blagdana Gospe Lurdske na Manušu u Splitu

Objavljeno: 17. veljače 2014.

U utorak 11. veljače 2014. svečano je proslavljen blagdan Gospe Lurdske u crkvi Presvetog Srca Isusova u rezidenciji na Manušu u Splitu. Središnje misno slavlje predvodio je p. Marijan Bešlić sj, župnik sa Zameta iz Rijeke. Poslije sv. Mise bila je procesija sa svijećama kroz kućno dvorište.

U procesiji su sudjelovali p. Pšeničnjak i p. Balatinac, novaci Družbe Isusove, koji su nosili Gospinu sliku, ministrant Maroje Maroević i mnoštvo vjernika, Gospinih hodočasnika. Sviranje i pjevanje je predvodio gosp. Vinko Maroević. Nakon procesije bio je blagoslov bolesnika i završni blagoslov na kraju sv. Mise.

Tijekom dana sv. Mise su predvodili patri iz kuće i dva gosta, don Tomislav Čubelić, dekan i župnik katedrale i don Šimun Doljanin, župnik župe sv. Marka na Neslanovcu u Splitu. Na prijepodnevnim sv. Misama sviranje i pjevanje su predvodile sestre milosrdnice Mirta i Judita, a u 17 sati gđica Nives Bijuković. Tijekom dana bila je prilika za sv. ispovijed; bilo je popodnevno klanjanje pred Presvetim. I na klanjanju i na sv. Misama ministrirali su novaci Družbe Isusove, Maroje Maroević i Nediljko Crnčević, koji je ujedno bio i vrijedni sakristan cijeli dan.

Slavlje su svojim neumornim radom pripomogle i naše sestre Darija i Vilka, također milosrdnice i znani i neznani dobročinitelji. Slavlju je prethodila svečana trodnevnica, koju je predvodio p. Marijan Bešlić, posebno se osvrnuvši na svetački lik kardinal Stepinca čiji je spomen bio 10. veljače. Uz radosno slavlje Gospina Blagdana sve nas je obradovala vijest da će kardinal Stepinac uskoro biti proglašen svetim.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This