Proslava 50-te godišnjice svećeništva p. Pšeničnjaka

Objavljeno: 2. kolovoza 2017.

Pater Franjo Pšeničnjak u nedjelju 06. kolovoza 2017. proslavit će 50-tu obljetnicu svećeništva u svojoj rodnoj župi, crkvi svetoga Jurja u Pušći. Procesija počinje u 10.45, a misa u 11 sati. Predvodit će je slavljenik u zajedništvu s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Daliborom Renićem, domaćim župnikom Franjom Tkalčecom, svojom subraćom isusovcima, prijateljima i svećenicima iz svoga rodnoga kraja. Zlatnu misu patera Franje Pšeničnjaka i proslavu nakon mise svojom će nazočnošću i prigodnim programima uveličati vjernici i udruge iz Pušće.

 

Pater Franjo Pšeničnjak rođen je 19. listopada 1938. godine. U novicijat je ušao 1955. g. Diplomirao je filozofiju i teologiju u Zagrebu na Jordanovcu, a specijalizirao i doktorirao teologiju u Rimu. Zaređen je 1967. g. u Zagrebu. Predavao je na Bogosloviji u Sarajevu i na Filizofsko-teološkom institutu D.I. u Zagrebu. Obnašao je dužnosti poglavara kolegija D.I. na Jordanovcu i sjemeništa na Fratrovcu, bio je magister novaka u Splitu, a nakon toga od 1993. do 1999. g. provincijal. Radio je kao urednik Glasnika srca Isusova i srca Marijina i urednik Izdanja D.I. Tri je godine boravio u Opatiji od koji je jednu godinu bio duhovnik na bogosloviji u Rijeci. Na službu u Split došao je 2012.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This