Promocija knjige “O. Petar Perica, DI. Pjesnik i mučenik”

Objavljeno: 8. svibnja 2014.

U subotu 17. svibnja u 19h45, u dvorišnoj dvorani pored Bazilike Srca Isusova u Zagrebu, održat će se promocija knjige p. Roka Prkačina o p. Petru Perici. Knjiga naslovljena “O. Petar Perica, DI. Pjesnik i mučenik” je biografiji isusovca koji je zajedno sa skupinom uglednih Dubrovčana streljan 26. listopada 1944. na otočiću Daksi nadomak dubrovačke luke Gruž. Knjigu će predstaviti patri Ivan Cindori, Tonči Trstenjak, Srećko Cetinić i autor knjige, p. Roko Prkačin.

O. Petar Perica (1881.-1944.) napisao je tekstove dviju popularnih crkvenih pjesama: “Do nebesa nek se ori” i “Zdravo Djevo”. Posmrtni ostaci p. Perice su, nakon ekshumacije masovne grobnice na Daksi, identificirani te pokopani 2010. godine u isusovačku grobnicu na Gradskom groblju “Boninovo” u Dubrovniku.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This