Priopćenje p. Generala uz izbor novoga Pape

Objavljeno: 14. ožujka 2013.

 

Vrhovni poglavar Družbe Isusove p. Adolfo Nicolás  izdao je 14. ožujka priopćenje prigodom izbora za Papu kardinala Jorgea Maria Bergoglia, isusovca. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U ime Družbe Isusove zahvaljujem Bogu za izbor novoga Pape, kardinala Jorgea Maria Bergoglia SJ, koji otvara za Crkvu razdoblje puno nade.

Svi mi isusovci pratimo molitvama ovog našeg brata i zahvaljujemo mu na njegovoj velikodušnosti u prihvaćanju odgovornosti vođenja Crkve u ovom presudnom vremenu. Ime ‘Franjo’, kojim će se od sada nazivati, doziva u pamet njegov evanđeoski duh blizine siromašnima, njegovo poistovjećivanje s jednostavnim ljudima i njegovo zalaganje za obnovu Crkve. Od prvoga trenutka od kada se predstavio pred narodom Božjim, dao je vidljivo svjedočanstvo svoje jednostavnosti, poniznosti, pastoralnog iskustva i duboke duhovnosti.

„Vlastiti značaj naše Družbe je, dakle, da je u isto vrijeme redovničko, apostolsko i svećeničko društvo i da je osobitim vezom ljubavi i služenja povezana s Rimskim prvosvećenikom“ (DO 2, 2). Zbog toga dijelimo radost čitave Crkve, dok želimo obnoviti svoju raspoloživost da budemo poslani u vinograd Gospodnji, u skladu s našim posebnim zavjetom poslušnosti koji nas na tako poseban način povezuje sa Svetim Ocem (35 GK 1, 17).

p. Adolfo Nicolás SJ

Vrhovni poglavar

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This