Preminuo p. Marjan Šef SJ

Objavljeno: 2. rujna 2015.

U petak, 28. kolovoza 2015., preminuo je pater Marjan Šef, član Slovenske provincije Družbe Isusove, u 83. godini života, 57. Družbe i 49. svećeništva.

Pater Šef rođen je 1932. u Brežicama. Diplomirao je medicinu u Ljubljani 1957. godine. U Družbu Isusovu stupio je 11. rujna 1958. u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 1966. godine. Predavao je medicinsku antropologiju i pastoralnu medicinu u Ljubljani i Mariboru. Napisao je više knjiga o medicinskoj etici. Od jeseni 1994. bio je u Sarajevu zajedno s patrom Tomislavom Slokarom. Vodio je tamošnji ured JRS-a (Isusovačke službe za izbjeglice), a od rujna 1998. pa do rujna 2001. bio je ujedno i poglavar sarajevske isusovačke zajednice. Isticao se svojom velikom zauzetošću za potrebe najugroženijih i svojim nehinjenim suosjećanjem s ljudima koji su bili pogođeni ratnim strahotama.

 

Sprovod dragog subrata bit će u srijedu, 02. rujna, na ljubljanskom groblju Plečnikove Žale. Uoči pogreba, svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi na Žalama, predvodit će mons. Alojzije Cvikl, SJ, nadbiskup mariborski.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This