Predstavljamo našeg novog ređenika: p. Stjepan Šuflaj

Objavljeno: 4. srpnja 2014.

U subotu 21. lipnja 2014. u Zagrebačkoj katedrali nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić zaredio je između ostalih i dvojicu isusovaca: Petra Nodila i Stjepana Šuflaja. Ovim putem ukratko vam predstavljamo p. Stjepana.

P. Stjepan Šuflaj rođen je 1973. godine u Brežicama (R. Slovenija) i do ulaska u Družbu Isusovu u jesen 2004., živio je u Otruševcu, malom mjestu kraj Samobora. Tamo negdje ranih 90-ih završava srednju tehničku školu u Samoboru sa zvanjem Strojarski tehničar – kovinotokar. U jesen 2004. nakon jednog obraćeničkog događaja stupa u novicijat Družbe Isusove u Splitu. Po završetku novicijata studira filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove na Jordanovcu, da bi nakon toga otišao u Rim radeći jednu godinu u Hrvatskom programu Radio Vatikana. Po završetku te jedne godine na Radio Vatikanu, p. Sjeptan odlazi u Collegio del Gesù u Rimu i započinje trogodišnji studij teologije na Papinskom učilištu Gregoriana. Nakon trogodišnjeg studija, u utorak 2. travnja 2013., u crkvi Al Gesù u Rimu zaređen je, zajedno s još dvanaestoricom subraće, za đakona. Od mjeseca srpnja 2013. obavljao je službu đakona, vjeroučitelja, voditelja ministranata na župi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu a uz to je bio i prefekt studija (odgojitelj) bogoslovima koji žive u našem Kolegiju na Jordanovcu.

Prema njegovim riječima, p. Stjepan je zahvalan sam prije svega dragome Bogu što ga je vodio kroz brojne uspone i padove do oltara. Isto tako zahvalan jei svojoj subraći isusovcima, svojoj obitelji, prijateljima i mnogim drugim dragim osobama koje su molitvama, poticajima i dobrim djelima pridonijeli da ustraje u svom pozivu te da se ostvaruje kao Kristov svećenik. Preporuča se kao i do sada u molitve da bi njegovo svećeničko služenje bilo plodonosno i na veću slavu Božju.

P. Stjepan će svoju mladu misu slaviti u svojoj matičnoj župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom u nedjelju, 24. kolovoza 2014., s početkom u 11 h.

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This