Predstavljamo našeg novog ređenika: p. Petar Nodilo

Objavljeno: 28. lipnja 2014.

U subotu 21. lipnja 2014. u Zagrebačkoj katedrali nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić zaredio je četrnaest novih svećenika. Među ređenicima su bila i dvojica isusovaca Hrvatske pokrajine, Petar Nodilo i Stjepan Šuflaj. Ovim putem ukratko vam predstavljamo p. Petra Nodila. Uz to vas i pozivamo na svečanu Euharistiju koju će sutra, 29. lipnja u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, s početkom u 19h, predvoditi naša dva nova mladomisnika. Dođite!

Pater Petar Nodilo rođen je kao drugi od trojice sinova, 1975. godine na otoku Mljetu, u Babinom Polju gdje je i kršten 1977. godine. Majka, Vjera, je medicinska sestra, a otac, Nikola, pomorac. Petar je prve razrede osnovne škole završio na Mljetu, a kasnije razrede i srednju Pomorsku školu u Dubrovniku. Nekoliko je godina radio na brodu kao konobar. U isusovački novicijat u Splitu ušao je 2006. godine. Nakon dvije godine novicijata, dovršio je u Zagrebu svoje filozofske i teološke studije, koje je već prije bio započeo, te je nakon toga kao skolastik obavio godinu prakse u isusovačkoj rezidenciji u Osijeku. Od 2010. godine nalazi se na specijalizaciji iz teologije na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu. Od jeseni ove godine bit će namješten kao kapelan u poznatoj isusovačkoj župi u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Mlada misa našeg mladomisnika Petra bit će 20. srpnja 2014. u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije, župa Goveđari na otoku Mljetu.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This