Potpisan ugovor o položaju FFDI-a u sastavu zagrebačkog Sveučilišta

Objavljeno: 31. srpnja 2016.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Rektorskoga zbora Republike Hrvatske prof. dr. sc. Damir Boras i zamjenik Velikoga kancelara Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove r. p. Ante Tustonjić SJ, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, u nazočnosti Nj. E. mons. Alessandra D’Errica, apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj, i mons. dr. Želimira Puljića, nadbiskupa zadarskoga i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, potpisali su u petak 29. srpnja 2016. u 11h Ugovor o položaju i djelovanju Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu u sastavu Sveučilišta u Zagrebu.

Svečanom potpisivanju u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu nazočili su mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, preč. Marko Kovač, moderator Nadbiskupskoga duhovnoga stola – izaslanik uzoritoga gospodina Josipa kardinala Bozanića, nadbiskupa metropolita zagrebačkog, prof. dr. sc. Mario Cifrak, izaslanik dekana Katoličkoga-bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dva dosadašnja dekana FFDI-a prof. dr. sc. Ivan Koprek i prof. dr. sc. Anto Mišić te prof. dr. sc. Ivan Šestak, trenutni dekan Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove.

Svečanosti su također nazočili prorektori Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ante Čović, prof. dr. sc. Miloš Judaš i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, savjetnik rektora i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Mislav Grgić, dekan Učiteljskoga fakulteta prof. dr. sc. Ivan Prskalo, voditelj Hrvatskih studija prof. dr. sc. Josip Talanga i akademik Mislav Ježić.

Odluku o uključenju Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove kao ustanove pod nazivom “Fakultet filozofije i religijskih znanosti” u sastav Sveučilišta u Zagrebu donio je Senat Sveučilišta na 5. sjednici u 347. akademskoj godini održanoj 8. prosinca 2015.

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This