Pismo p. Generala cijeloj Družbi prigodom odreknuća od službe Benedikta XVI

Objavljeno: 14. veljače 2013.

Draga braćo u Kristu,

Jučer je Sveti Otac, papa Benedikt XVI., objavio svoju odluku o odreknuću od svoje “službe Rimskog biskupa, nasljednika Svetoga Petra”. Primamo ovo priopćenje Svetoga Oca s poštovanjem, diveći se njegovoj duhovnoj slobodi, njegovoj poniznosti i dubokoj ljubavi prema Crkvi.

Sjećamo se utješnog iskustva susreta s Njime tijekom 35. GK prije pet godina. Tada je Sveti Otac izrazio svoje povjerenje i blizinu prema Družbi Isusovoj, i potaknuo nas da “se usmjerimo prema geografskim i duhovnim mjestima do kojih drugi ne mogu doći ili im je teško do njih doprijeti” (Nagovor Njegove Svetosti Benedikta XVI. na 35. Generalnoj Kongregaciji). Duboko smo zahvalni na povjerenju i nadahnuću koje nam je papa Benedikt iskazivao tijekom svojega pontifikata. U duhu četvrtog zavjeta koji na poseban način povezuje Družbu s Rimskim Prvosvećenikom, molimo za papu Benedikta XVI. i obnovimo svoju zauzetost za poslanje koje je on povjerio Družbi.

Napokon, u zajedništvu s cijelom Crkvom, molimo na poseban način za prosvjetljenje i vodstvo Duha Svetoga u traženju i izabiranju novog Petrova Nasljednika. Ne prestajemo vjerovati u Uskrslog Gospodina koji je obećao da će biti uz svoju Crkvu zauvijek.

Bratski vaš u Gospodinu,
Adolfo Nicolàs
Vrhovni Poglavar

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This