Papa isusovačkoj časnoj braći: Budite vrata koja uvode u Crkvu

Objavljeno: 30. listopada 2013.

Uoči blagdana sv. Alfonza Rodrigueza, zaštitnika isusovačke časne braće, 30. listopada 2013. osamnaestorica  braće iz različitih rimskih kuća, zajedno s P. Generalom, sudjelovalo je na misi s papom Franjom u kapelici doma sv. Marte u Vatikanu. Br. Affonso Wobeto, osobni tajnik p. Generala, organizirao je ovaj jedinstveni susret sa Svetim Ocem uoči nadolazećeg blagdana isusovačke braće. Među prisutnom braćom bio je brat Ivo Pavin, član Hrvatske provincije, koji je već više od trideset godina na službi u Generalnoj Kuriji.

U svojoj homiliji Sveti je Otac istaknuo kako vrata Crkve trebaju biti otvorena potrebnima i siromašnima po uzoru na sv. Alfonza Rodigueza koji je kroz 46 godina služio kao portir u isusovačkom kolegiju srdačno primajući svakoga kao da je Krist osobno.

Sveti Otac je nakon mise pozdravio ponaosob svakog prisutnog brata zahvaljujući im na njihovoj službi Crkvi. Ujedno ih je podsjetio da budu “vrata”, posrednici, oni koji uvode ljude u Crkvu.

Prema Družbinim statistikama 1. siječnja 2013. Družba broji 1400 časne braće, od toga ih je u Hrvatskoj provinciji 16. 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This