Papa Franjo poslao pismo Generalu Družbe Isusove

Objavljeno: 23. ožujka 2013.

Papa Franjo poslao je 16. ožujka pismo vrhovnom poglavaru Družbe Isusove p. Adolfu Nicolásu. Papino pismo prenosimo u cijelosti.

Dragi p. Nicolás,

S velikom sam radošću primio drago pismo koje ste mi, u prigodi moga izbora na Petrovu Stolicu, poslali u svoje ime i u ime cijele Družbe Isusove, a u kojem osiguravate svoje molitve za moju osobu i apostolsku službu, te  potvrđujete bezuvjetnu spremnost nastaviti služiti Crkvi i Kristovu Namjesniku, po uputi sv. Ignacija Lojolskog.

Od svega Vam srca zahvaljujem na tom znaku poštovanja i blizine, kojeg jednako tako rado uzvraćam, moleći Gospodina da prosvijetli i prati sve isusovce, tako da, vjerni primljenoj karizmi i stopama svetih našega voljenog Reda, mogu biti svojim pastoralnim djelovanjem, i napose  svjedočeći životom potpuno predanim u službi Crvki, Kristovoj zaručnici, evanđeoski kvasac u svijetu, neumorno tražeći slavu Božju i dobro duša.

S ovim osjećajima, molim sve isusovce da mole za me i preporučam se zaštiti Marije, naše Majke na nebu, dok, kao zalog bogatih darova nebeskih, s posebnom ljubavlju udjeljujem svoj apostolski blagoslov, kojeg proširujem na sve one koji sudjeluju s Družbom Isusovom u njezinim aktivnostima, koriste se njezinim dobrim djelima i dijele njezinu duhovnost.

Franjo

Vatikan, 16. ožujka 2013.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This