P. Nicolás novi predsjednik Unije vrhovnih poglavara

Objavljeno: 17. svibnja 2013.

P. Adolfo Nicolás, vrhovni poglavar Družbe Isusove, novi je predsjednik Unije vrhovnih poglavara. P. Nicolás, koji je do sada vršio službu potpredsjednika, nasljeđujue mons. Joséa Rodrigueza Carballa, franjevca, kojeg je papa Franjo imenovao tajnikom Kongregacije instituta posvećenog života i družbi apostolskog života. Novi potpredsjednik bit će izabran na generalnoj skupštini u mjesecu studenome.

Unija vrhovnih poglavara tijelo je papinskoga prava, ustanovljeno od Kongregacije za redovnike, i predstavlja vrhovne poglavare više od 200 muških redovničkih zajednica. Njegova je uloga promicati život i poslanje pojedinih ustanova u službi Crkve u svrhu učinkovite međusobne suradnje i plodnijeg odnosa sa Svetom Stolicom i hijerarhijom. Članovi Unije su svi vrhovni poglavari redova i družbi papinskoga prava, dok poglavari instituta biskupskoga prava mogu biti pridruženi članovi.    

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This