P. General u Taizéu

Objavljeno: 13. srpnja 2015.

Od 5. do 12. srpnja 2015. u internacionalnoj zajednici Taizé u Francuskoj, organiziran je međunarodni susret za mlade koji žive monaškim ili redovničkim životom. Oko 350 pripadnika katoličkih, evangeličkih i pravoslavnih redova, samostana i zajednica iz različitih zemalja okupili su se u Burgundiji kako bi razmišljali o značenju poziva u današnjemu svijetu.

Uz njih su, u ovaj duhovnim temama prožet susret, bili uključeni i 14 poznatih odgovornih osoba iz internacionalnih redovničkih zajednica. Tako su vrhovni poglavar Družbe Isusove, p. Adolfo Nicolás SJ, zajedno sa s. Mariom-Chiarom, generalnom poglavaricom Isusovih malih sestara,  vodili u srijedu, 8. srpnja, proučavanje Biblije u »Crkvi Pomirenja« u Taizéu.

Ova je 2015. godina za Zajednicu u Taizéu posebna godina: 12. travnja bi brat Roger, utemeljitelj Zajednice, proslavio 100. rođendan. Sredinom kolovoza – 16.08. – obilježit će se deseta godišnjica njegove smrti. Inače, 20. kolovoza prije 75. godina brat Roger je prvi puta došao u Taizé. 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This