P. General je posjetio Svetog Oca

Objavljeno: 19. ožujka 2013.

Prekjučer, 17. ožujka 2013. godine, susreli su se papa Franjo i p, Adolfo Nicolas, General Družbe Isusove. Sam General je kasnije izvijestio o tom susretu ovim riječima:

“Na osobni poziv pape Franje došao sam u 17.30 sati u Kuću svete Marte gdje su boravili kardinali prisutni na Konklavi. On me dočekao na ulazu i pozdravio uobičajenim isusovačkim zagrljajem. Na njegov zahtjev slikali smo se, a na moje isprike što se nismo držali protokola inzistirao je da mu se obraćam kao svakom drugom isusovcu, u “ti” formi. Tako da nisam trebao brinuti oko oslovljavanja sa “Svetosti” ili “Sveti Otac”.

Svjestan da će u svojoj novoj službi trebati savjete, razmišljanja, osobe itd., stavio sam mu na raspolaganje sva naša isusovačka sredstva. Zahvalio se na tome. Moj poziv da nas posjeti u Kuriji i s nama ruča sretan je prihvatio je.

Razgovarali smo o raznim stvarima s jednakim osjećajima i ostajem uvjeren da ćemo vrlo dobro zajedno raditi u službi Crkve, u ime Evanđelja.

U miru, s humorom i međusobnim razumijevanjem spomenuli smo prošlost, sadašnjost i budućnost. Otišao sam uvjeren u vrijednost naše potpune buduće suradnje s njim u Gospodnjem vinogradu. Na kraju me ispratio do vratiju. Time sam zaslužio i nekoliko salutiranja od strane švicarske garde koja se tamo nalazila. Konačno, još jedan isusovački zagrljaj, lijep način dobrodošlice i opraštanja od prijatelja.”

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This